"Am publicat această carte, în memoria soţiei mele, care la Revoluţia din Decembrie 1989, a fost alături de mine. Oamenii dragi nu se uită niciodată, ei se transformă în amintiri frumoase. Soţia mea a plecat într-o lume mai bună, în urmă cu un de zile, dar o voi păstra în sufletul meu, pentru tot restul vieţii mele.", îşi începe cartea intitulată "Decembrie '89 Moartea inocenţilor", apărută la editura Axis Libri Galaţi în anul 2022, autorul gălăţean Gheorghe Marcu.
«"Le doresc să nu treacă prin ce trecem noi acum, când nu ducem la copiii noştri decât lacrimi, flori şi lumânări", cuvintele îndurerate ale tatălui unui tânăr soldat ucis la Otopeni»
"Au trecut peste 30 de ani de când românii şi-au câştigat în stradă libertatea, în decembrie 1989, dându-şi viaţa pentru a schimba destinul unei ţări sufocate de un regim totalitar.
Tot mai rar se vorbeşte de misterul evenimentelor din decembrie 1989, se pun tot mai în şoaptă întrebările strigătoare la cer de atunci... Se caută din ce în ce mai puţin adevărul despre aceste evenimente.
În decembrie 1989, societatea românească a vrut să renască, întru adevăr, dar n-a ştiut cum şi astfel, a retriumfat minciuna care a fost lovită doar o clipă.
Copiii care au căzut în revoluţie, seceraţi de gloanţele unor bolnavi, au închis ochii, ştiind că minciuna-i ucide.
În numele acelor zile, în numele tuturor inimilor care s-au jertfit pe altarul viselor de dreptate şi bine în ţară, suntem datori să vindecăm adevărul, să-l aducem în lumină şi să-l ţinem deasupra cu orice risc.
În această carte, am încercat să reconstitui istoria unor mari măceluri, precum cele din Bucureşti, Sibiu, Harghita sau Covasna.
Am scris pagini zguduitoare, despre ororile din judeţele menţionate mai sus. Sunt dezvăluiri care vă vor cutremura, dar nu lipsesc poveştile desprinse parcă din Caragiale.", spune Gheorghe Marcu.
Revoluţia furată
"Revoluţia din Decembrie 1989 nu s-a făcut pentru ca privilegiaţii de ieri, prin jocul a tot felul de subtilităţi legislative să devină privilegiaţii de astăzi, iar săracii de ieri să fie şi mai săraci astăzi.
Această schimbare s-a făcut pentru ca nedreptăţile, care ne-au produs atâta durere, să fie eliminate pentru totdeauna, iar libertatea, demnitatea şi bunăstarea să redevină condiţia firească de viaţă, pentru fiecare. Revoluţia furată.", conchide autorul.
Citeşte şi "Revoluţia anunţată", de Gheorghe Marcu