23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ambulatoriul tecucean, la limita între a fi şi a nu fi
Ambulatoriul tecucean, la limita între a fi şi a nu fi
Ambulatoriul de specialitate este una din clădirile destul de „mature” de la nivelul municipiului Tecuci, cu o vechime de peste 40 de ani fără nicio reparaţie. În momentul de faţă clădirea arată jalnic: acoperişul este deteriorat în mare parte, ceea ce a dus la infiltrarea precipitaţiilor, însă în aceeaşi stare de deteriorare se află şi subsolul, în această zonă existând infiltraţii de la pânza freatică aflată la suprafaţă. Cu alte cuvinte, primul cutremur nu foarte serios scapă administraţia locală tecuceană de o investiţie în plus... şi rămâne şi cu terenul, de pe care se pot obţine bani frumoşi, fiind într-o zonă centrală. Singurul punct de atracţie sunt trotuarele recent pavate şi parcarea deosebit de spaţioasă. Restul... mucegai, miros înţepător şi pereţi umezi şi înnegriţi. Cum de s-a ajuns la aceast situaţie ne-a lămurit managerul Spitalului Municipal „Anton Cincu”, dr. Dragoş Teodoru: „Clădirea în care se află Ambulatoriul de specialitate este cu regim deosebit, ţinând cont de faptul că nu tot imobilul se află în administrarea Consiliului Local Tecuci, un tronson fiind al Consiliului judeţului Galaţi. Statutul clădirii nefiind foarte clar, ori a Consiliului Local, ori a Consiliului Judeţului, nu au putut fi accesate fonduri europene şi, cum alte surse financiare nu au existat, clădirea a fost lăsată în conservare. Singurele investiţii au fost cele de interior, fiecare medic şi-a amenajat cabinetul după puteri, efectuându-se doar simple reparaţii şi zugrăveli... în rest nimic. În tot acest timp umezeala a măcinat toate zonele unde a ajuns”.
Se pare însă că de curând aleşii locali s-au arătat interesaţi în mod deosebit de soarta acestei unităţi spitaliceşti pe cale de dispariţie şi, pentru a se constata starea de degradare a imobilului şi sumele necesare reabilitării acestuia, au prins în buget fonduri pentru o expertiză.
„După expertizarea clădirii se va încerca şi lamurirea situaţiei privind tronsonul ce aparţine Consiliului Judeţului, tronson aflat în concesiune sau închiriere către cabinete medicale. Ulterior vor fi căutate soluţii de finanţare privind reabilitarea totală a imobilului. Să sperăm că toţi aceşti paşi vor fi făcuţi în acest an, astfel încât să salvăm o clădire deosebit de importanta atât pentru spital, cât mai ales pentru pacienţi, o mare parte dintre ei fiind obişnuiţi să îşi îndrepte paşii către policlinică, aşa cum a rămas ea cunoscută pentru mulţi”, a mai declarat dr. Dragoş Teodoru (foto).

Articole înrudite