24 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un gălăţean în vârstă de 42 de ani, L.S., condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani pentru complicitate la tâlhărie, s-a înscris la cursurile universitare ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Danubius Galaţi, fiind student în anul II de studiu - învăţământ la distanţă. Deţinutul-student a început sesiunea de iarnă pe 19.01.2013 cu examenul susţinut la Drept Penal General şi o va încheia pe 8.02.2013, când îi vor fi evaluate cunoştinţele de Limba Engleză.
„Examenele se desfăşoară la sediul Penitenciarului, în prezenţa reprezentanţilor Facultăţii de Drept şi ai Serviciului Educaţie. Deţinutul student a promovat anul I universitar 2011-2012 cu media 7,35. Toate cheltuielile legate de frecventarea cursurilor universitare sunt suportate de aparţinătorii deţinutului-student, care-l susţin în demersul său educativ”, a declarat Safta Trincu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.
Educaţia costă…
Potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, persoanele condamnate pot urma, cu aprobarea directorului locului de deţinere, cursuri preuniversitare la nivel liceal, cursuri universitare la forma de învăţământ la distanţă sau în forma frecvenţei reduse, dar trebuie să suporte toate cheltuielile, inclusiv cele de deplasare. La cursurile cu frecvenţă redusă care presupun deplasări au prioritate persoanele clasificate în regim deschis şi semideschis. Cert este că orice condamnat, indiferent de infracţiunea comisă şi de pedeapsa primită, poate deveni student. “Pentru înscrierea la cursuri la forma de învăţământ la distanţă au şanse egale toate persoanele condamnate, indiferent de regimul în care îşi execută pedeapsa. Penitenciarul Galaţi, prin Serviciul Educaţie, încurajează şi sprijină deţinuţii care-şi manifestă interesul pentru frecventarea cursurilor liceale, universitare, de calificare şi recalificare, contribuind astfel la diminuarea fenomenului de excluziune socio-profesională din perioada post-executorie”, precizează Safta Trincu.


Articole înrudite