15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cercetătorii japonezi studiază aplicarea pielii artificiale pe feţele roboţilor
Cercetătorii japonezi studiază aplicarea pielii artificiale pe feţele roboţilor

Cercetătorii japonezi de la Universitatea din Tokyo studiază aplicarea pielii artificiale pe feţele roboţilor. Studiul, publicat pe 25 iunie, propune utilizarea ancorelor de tip perforaţie, inspirate de structura ligamentelor umane, pentru a fixa eficient pielea vie pe suprafeţele robotice. Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au descoperit o modalitate de a ataşa piele vie pe feţele roboţilor pentru a crea zâmbete mai realiste şi alte expresii faciale şi e „kind of creepy”.
Pielea vie folosită în experiment este un model de piele cultivat în laborator, compus din celule vii şi matrice extracelulară, care poate imita caracteristicile biologice ale pielii umane. Această piele vie nu doar că este moale şi flexibilă, asemănătoare cu pielea umană reală, dar are şi capacitatea de a se repara singură în cazul în care este deteriorată. Aplicarea acesteia pe roboţi permite obţinerea unor expresii faciale mai realiste şi îmbunătăţeşte interacţiunea roboţilor cu mediul înconjurător.
Această cercetare deschide noi căi pentru integrarea materialelor biologice în robotică, marcând un pas important către crearea de roboţi care să interacţioneze mai natural şi eficient cu mediul înconjurător şi cu oamenii. Totuşi, cercetătorii menţionează că vor fi necesari mulţi ani de teste pentru ca această tehnologie să fie folosită în realitate. Cercetătorii care studiază aplicarea pielii artificiale pe feţele roboţilor urmăresc deopotrivă şi crearea unor expresii faciale umane, prin integrarea unor actuatori sofisticaţi sau muşchi, în interiorul robotului, relatează IT Elite.


Articole înrudite