20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: A început testarea rezistenţei Podului peste Dunăre
VIDEO: A început testarea rezistenţei Podului peste Dunăre

A început testarea rezistenţei Podului peste Dunăre de la Brăila spre Tulcea. Este cel mai complex program de testare folosit la testarea unui pod din România. Se foloseşte la testare şi sistemul podului care este montat şi va fi şi în continuare monitorizat şi după darea în funcţiune a obiectivului.

Pe lângă acest sistem cu senzori, sistem al podului, se face şi verificarea clasică cu patru staţii topo de mare precizie. „S-a terminat partea de încărcare cu cele 60 de camioane care sunt folosite pentru testarea statică a acestui obiectiv, este cel mai complex proiect de testare a unui pod în România şi pentru faptul că folosim două sisteme de observare şi de măsurare a evoluţiei podului în faza de încărcare. Sunt 50 de senzori care sunt montaţi în toate punctele sensibile ale podului. La sfârşitul lunii, în jurul datei de 27, acest obiectiv va fi dat în trafic”, a precizat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Au existat probleme la intrarea pe pod dinspre Brăila. „La intrarea pe pod dinspre Brăila, acolo s-a lucrat pentru a putea compensa problemele apărute la acces, la tablierul de legătură al podului suspendat s-au făcut anumite lucrări adiţionale pentru a putea garanta calitatea lucrării pe viitor. Problema a apărut din cauza naturii terenului, din cauza greutăţii a avut loc o mică deplasare a structurii pe care s-a făcut compensare, s-au făcut lucrări adiţionale pentru susţinere”, a explicat Francesco Bernabe, reprezentat constructor.

Se vor mai face încă 5 teste statice plus testul dinamic de joi. Începerea testelor de rezistenţă reprezintă una din etapele importante înaintea deschiderii. În jurul datei de 27 iunie podul va fi dat în folosinţă cu o variantă de drum de legătură urmând ca la finalul anului să fie dat în folosinţă cu toate drumurile de legătură gata. După inaugurare, acesta va deveni al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa.

Pentru acest proiect de infrastructură s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oţel, iar fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru şi susţine tablierul metalic cu ajutorul tiranţilor. Greutatea totală a celor două cabluri principale are 6.700 de tone. Tablierului metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone. Drumul principal (Brăila - Jijila) are o lungime de 19,095 km. Drumul de legătură cu DN22 (Smârdan - Măcin) are o lungime de 4,328 km. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite