22 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UDJG - parteneriat de top în securitatea cibernetică pentru industria de apărare (FOTO)
UDJG - parteneriat de top în securitatea cibernetică pentru industria de apărare (FOTO)

Hala de microproducţie pentru inginerie electronică şi electrică a fost inaugurată astăzi, 16 mai 2023, prin semnarea unui contract de parteneriat de către rectorul Universităţii „Dunărea de Jos“ Galaţi (UDJG), Puiu Lucian Georgescu, şi Cristi Tănasă, director de Dezvoltare în cadrul firmei Blue Space Technology, pentru cercetare şi producere de echipamente informatice moderne, cu izolare electromagnetică a echipamentelor hardware (tempestizare) împotriva furtului de date.
Hala de microproducţie este dotată cu cele mai performante echipamente în acest domeniu, aici urmând să îşi desfăşoare activitatea studenţii şi cadrele didactice din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (FACIEE). Hala va putea fi folosită şi pentru transferul tehnologic al rezultatelor activităţilor de cercetare dezvoltate în cadrul FACIEE, în zona de hardware şi software, microcontrolere, robotică, utilizarea resurselor regenerabile de energie etc.
Ne străduim să ne încadrăm în cerinţele sistemului educaţional modern, în care pregătirea practică a studenţilor, a specialiştilor şi cercetarea se împletesc. Ne dorim să convingem companiile de vârf că se poate lucra cu UDJG, că avem know-how-ul şi tehnologia necesară. Asta înseamnă că formăm specialişti pregătiţi pentru piaţa muncii şi că ne eficientizăm investiţiile, Hala fiind o sursă de autofinanţare“, a declarat rectorul UDJG, Puiu Lucian Georgescu.
Din partea companiei Blue Space Technology, directorul de Dezvoltare Cristi Tănasă a declarat că unul dintre motivele pentru care este încântat de parteneriatul cu UDJG este şi avantajul Universităţii de a oferi resurse excepţionale din punct de vedere al deschiderii către acest domeniu, calitatea cercetării, dar şi faptul că aici există tehnologii multidisciplinare, cum ar fi partea navală.
Suntem încântaţi de deschiderea pe care am găsit-o la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi, dar şi de resursele umane şi materiale pe care le-am văzut aici. Începem un prim program de cercetare pentru producerea de echipamente Tempest, care protejează împotriva furtului de date“, a precizat Cristi Tănasă, director de Dezvoltare afacere în cadrul Blue Space Technology.
Hala este construită din veniturile proprii ale universităţii gălăţene, iar dotarea integrală cu echipamente moderne reprezintă o investiţie de 1,2 milioane euro din fonduri europene, sumă care include şi echipamente pentru dotarea Centrului de microscopie electronică şi a Halei de service auto şi ITP.
Blue Space Technology, înfiinţată în 2016, oferă soluţii de securitate IT, soluţii de tempestizare (există doar 2 firme româneşti acreditate de Uniunea Europeană în domeniul Tempest), furnizor de soluţii de înaltă tehnologie pentru industria de apărare românească.

FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite