Tecuciul pare a fi locul unde geniul este el acasă, iar unele dintre „mlădiţele” sale nu întârzie să apară. Geanina Druţă este exemplul perfect de geniu contemporan, omul care poate dovedi la orice oră că se poate, că rezultatele nu se lasă foarte mult aşteptate şi mai ales că la Tecuci există dascăli meniţi să formeze oameni de mare valoare. Încă o dată învăţământul tecucean a reuşit să scoată mica urbe din umbră şi să arate tuturor că există locuri unde nu se întâmplă nimic şi locuri unde se făuresc adevărate valori. Stând de vorbă cu Geanina Druţă, aceasta ne-a dezvăluit amanunte din CV-ul de câştigătoare: „Rezultatele obţinute până acum reprezintă expresia unui efort continuu, a faptului că, dincolo de orice, pasiunea şi oamenii care te călăuzesc trasează un drum care, parcurs cu perseverenţă şi cu un simţ al provocării, nu poate duce decât în vârf. Un vârf în care se cuvine să ştii să te menţii. Periplul olimpiadelor naţionale a debutat în clasa a VII-a, cu o menţiune la etapa naţională (Bacău) a Olimpiadei de limba şi literatura română, urmat apoi, în clasa a VIII-a, de premiul al II-lea (Iaşi) şi de o calificare la etapa internaţională a acesteia. Astfel, anul 2007 mi-a adus primul mare premiu la Olimpiada Internaţională de limba şi literatura română (Târgovişte), premiul al III-lea şi premiul special pentru discurs oral expresiv şi persuasiv, urmat apoi, în clasa a IX-a, de premiul I la naţională (Botoşani) şi premiul al III-lea la Internaţională (Braşov, 2008), în clasa a XI-a - premiul I la ambele etape ale olimpiadei (Arad, respectiv Constanţa, 2010) şi, nu în cele din urmă, în clasa a XII-a, menţiune la etapa naţională atât la română(Ploieşti), cât şi la istorie(Alba-Iulia) şi premiul al II-lea la etapa internaţională a Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română (Piatra-Neamţ, 2011). Desigur, fără sprijinul părinţilor şi al mentorilor mei, doamna prof. dr. Ciobănuc Marcela şi doamna prof. Mariana Chiriţă, nu aş fi reuşit”.
Planurile de viitor ale Geaninei Druţă sunt pe măsura eforturilor depuse până la această dată, eforturi care şi-au arătat o parte din roade şi care i-au deschis acesteia drumul către o carieră de succes.
„În ceea ce priveşte planurile de viitor, am în vedere o carieră în domeniul Filologie/limbi străine (în special limbile nordice – suedeză sau norvegiană) şi, eventual, în acela al Dreptului. Mă interesează focalizarea pe o formaţie culturală cât mai diversă, care să-mi permită îmbinarea competenţelor teoretice cu cele artistice, întrucât sunt pasionată nu doar de literatură şi limbi străine, ci şi de muzică, teatru şi folclor. De altfel, încă de mică am avut parte de experienţe artistice diverse (participarea la emisiuni televizate, festivaluri de muzică uşoară („Mamaia copiilor”, 2002 şi 2003) şi populară (cea mai recentă apariţie fiind la „Vocea populară”, noiembrie 2010), la care se adaugă şi studiul pianului. Intrarea la liceu m-a apropiat de cultura şi civilizaţia tradiţională, prin activitatea de cercetare etnofolclorică din cadrul Centrului de Identitate Culturală „Zestrea” al Liceului Teoretic „Spiru Haret” Tecuci, alături de doamna prof. Mariana Chiriţă, cu care am realizat şi 3 filme documentare etnografice („Daruri de suflet”, „Drumul oilor”, „Jertfa zidirii”) cu care am participat, 3 ani consecutiv, la Concursul Naţional de Cultură şi Civilizaţie Românească. Pe de altă parte, pasiunea pentru lectură s-a concretizat şi în activitatea desfăşurată la Cercul de Lectură „Adora”, alături de doamna prof.dr. Ciobănuc Marcela, cerc pe care l-am coordonat în clasa a XII-a. Consider că notele de zece obţinute la examenul de bacalaureat reprezintă un conglomerat de consecvenţă, formaţie culturală determinată de profilul studiilor liceale (ştiinţe sociale) şi, fără îndoială, implicare temeinică a profesorilor şi părinţilor în procesul de învăţare şi evaluare. În consecinţă, mulţumesc tuturor celor care au contribuit la educarea şi formarea mea, atât pe plan profesional cât şi uman”„a incheiat Geanina Druţă. Poate aţi observat şi dumneavoastră ceea ce ne-a atras atenţia şi nouă stând de vorbă cu singurul elev din judeţ care a obţinut media 10 la bacalaureat în acest an: are un discurs de învingător, de om despre care vom mai auzi multe în viitor.