S-a lansat proiectul de consolidare şi reabilitare termică a Spitalului Judeţean Galaţi Recomandat

Marți, 17 Iulie 2018 15:28
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a lansat marţi, 17 iulie 2018, proiectul "Creşterea eficienţei energetice pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei»". Proiectul, care vizează creşterea eficienţei energetice a clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea medicală Spitalul Judeţean de Urgenţă, implică consolidarea spitalului, schimbarea tuturor lifturilor şi a tâmplăriei, anveloparea spitalului şi lucrări de izolaţie, schimbarea instalaţiilor de fluide, termice de apă rece şi apă caldă. Vor fi montate şi două turbine eoliene care vor produce energie pentru încălzirea apei şi pentru sistemul de climatizare.

Pentru ca toate aceste lucrări să poată fi realizate, Consiliul Judeţean Galaţi a reuşit să obţină fonduri europene, dar şi bani de la bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii. În acest sens, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a semnat în luna iunie 2018, împreună cu directorul ADR Sud-Est, Luminţa Mihailov, contractul de finanţare pentru acest proiect. Valoarea proiectului este de 69.266.507 lei, din care 40.653.685 de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon pentru activitatile eligibile, iar 27.783.155 de lei reprezintă componenta neeligibilă, finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania naţională de Investiţii. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.385.330 de lei. Astfel, proiectul are două linii de finanţare pentru aproximativ 15 milioane de euro, cu fonduri europene şi fonduri guvernamentale.

18Poza poza in text

“Este un proiect care face parte din strategia de dezvoltare şi îmbunătăţire a infrastructurii medicale din judeţul Galaţi. Acest contract va asigura condiţii mult mai bune de spitalizare la cea mai mare unitate medicală din judeţ. Este cel mai important proiect de invesţitie derulat la Spitalul Clinic Judeţean Sf. Apostol Andrei, cu o valoare de peste 15 milioane de euro. (...) Este al cincilea proiect care intră în implementare la Spitalul Clinic Judeţean Sf. Apostol Andrei şi mai avem în pregătire alte două proiecte majore de investiţie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu