28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi vrea să facă Aqua Park şi Aventura Park, la Plaja Dunărea
Primăria Galaţi vrea să facă Aqua Park şi Aventura Park, la Plaja Dunărea

După o vară întreagă în care gălăţenii s-au revoltat că administraţia locală nu s-a îngrijit să găsească un investitor serios care să facă din Plaja Dunărea un loc în care cetăţenii să se poată bucura de soare în condiţii decente (firma care concesionase plaja, S.C. Karan Business & Finance S.R.L, nu a făcut nimic, iar investiţia promisă de 6 milioane de euro nu a fost decât praf aruncat în ochii gălăţenilor), iată că municipalitatea a luat problema în propriile mâini. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Galaţi de miercuri, 19 decembrie 2018, s-a aflat proiectul prin care sunt prezentaţi indicatorii economici propuşi pentru reabilitarea şi modernizarea Plajei Dunărea. Primăria Galati doreşte reabilitarea acestui obiectiv cu scopul de a fi redat circuitului de agrement, prin amenajarea unui Aqua Park, a unei zone de agrement cu destinaţii multiple. În proiect este prevăzut realizarea unui Complex acvatic multifuncţional cu plajă urbană care va necesita o investiţie de 24.970.658 lei, adică aproximativ 5,5 milioane de euro.

Piscină cu valuri, tobogane, bungalouri, hamace şi Aventura Park

Aşa cum este prezentată în proiect, investiţia vizează realizarea şi modernizarea următoarelor obiective: construirea unei clădiri de acces denumită ”Casă Poartă”, care va asigura accesul către facilitătile amplasamentului şi va cuprinde case de bilete, zonă de shop, vestiare şi spaţii de depozitare, birouri şi spaţiu tehnic.
Aqua Park-ul propriu zis va fi compus din piscină cu valuri, piscină de relaxare şi aterizare tobogan adulţi, piscină de copii, topogane cu aterizare în piscină, topogane cu zonă de decelerare, dar şi un Park Aventura prevăzut cu dotări speciale pentru realizarea traseelor cu diverse grade de dificultate. De asemenea, se doreşte crearea unui parc verde dotat cu mobilier urban, în care vor fi plantaţi arbuşti şi plante decorative. Zona Food Court se va amenaja pe platforma betonată, în locul structurii metalice a scenei, care va fi recondiţionată şi va fi prevăzută cu o învelitoare din material textil.
Zona centrală ”Plajă” va avea în prim plan scena şi zona adiacentă scenei ce va avea utilitate multiplă pentru diverse evenimente şi posibilitate de amenajare pentru proiecţii in aer liber. În zona cu nisip vor fi amplasate beach bar-uri şi terase, tonete, grupuri sanitare, vestiare şi spaţii special amenajate şi securizate. Este prevăzută şi o zonă de poufuri şi hamace amplasate pentru recreere pe plajă, dar şi o bibliotecă, precum şi o piscină cu bile de plastic destinată copiilor. Proiectul prevede, de asemenea, o zonă de fitness şi yoga în aer liber, bungalouri SPA, zone pentru activităţi de sport cu destinaţie multiplă.
Capacităţile facilităţilor prezentate ar fi următoarele: piscină cu valuri pentru cca 297 persoane, bazin relaxare pentru cca 160 persoane, bazin aterizare pentru cca 111 persoane şi piscină copii cu tobogan pentru cca 259 persoane. Durata de realizare a investiţiei, dacă proiectul va primi toate aprobările necesare, din momentul în care se dă ordinul de începere a lucrărilor este de 18 luni.


Articole înrudite