Localităţile din judeţul Galaţi unde moştenitorii pot face succesiunea gratuit Recomandat

Duminică, 28 Februarie 2021 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Proprietarii de imobile din judeţul Galaţi, în care s-a finalizat procesul de cadastrare integral sau parţial, pot obţine gratuit actele de moştenitor dacă se află într-o situaţie de succesiune.

Persoanele care îşi pot face succesiunea gratuit sunt cele care au proprietăţi în localităţile în care s-a finalizat procesul de cadastrare derulat prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF).

În acest moment, în judeţul Galaţi, s-au eliberat gratuit un număr de peste 249.000 de imobile. Potrivit informaţiilor furnizate de OCPI Galaţi la solicitarea redacţiei Monitorul de Galaţi, din cele 65 de unităţi administrativ teritoriale (UAT-uri) din judeţ, patru sunt cadastrate în proporţie de 100%, (Matca, Valea Mărului, Vârlezi şi Băleni), iar în alte 58 de localităţi s-au desfăşurat lucrări de înregistrare sistemică a imobilelor în cadrul PNCCF.

Pentru lucrările de cadastru general, vor beneficia de finanţare din fonduri europene, alte 9 comune din Galaţi: Barcea, Bereşti-Meria, Frumuşiţa, Independenţa, Iveşti, Lieşti, Munteni, Şendreni şi Vânători.

Gratuitatea la plata onorariilor pentru eliberarea certificatelor de moştenitor, a certificatelor de moştenitor suplimentar, a certificatelor de legatar şi a certificatelor de vacanţă succesorală în aceste localităţi este realizată de ANCPI în baza unui protocol de colaborare semnat cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, protocol care este în vigoare până în 2025.

Se poate obţine certificatul de moştenitor gratuit de orice cetăţean care deţine un imobil în localităţile ce fac obiectul înregistrării sistemice în aplicarea Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, localităţi care au fost enumerate mai sus.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu