22 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Laptele din şcoli, luat la control după reclamaţii pe Facebook
Laptele din şcoli, luat la control după reclamaţii pe Facebook

Şcolarii din Galaţi care primesc lapte şi corn au mult de muncă până a deschide punga cu lapte. Asta deoarece punga respectivă, din plastic, trebuie spartă cu paiul, dar cum paiul nu e mereu ascuţit, copiii trebuie să se descurce. Şi se descurcă fiecare cum poate: care cu un vârf de creion, care cu un vârf de compas, numai că aşa laptele devine neigienic şi nu tocmai sigur pentru băut. Această modalitate de a oferi copiilor laptele a stârnit supărarea unor părinţi, care nu au mai mers cu jalba în proţap la autorităţi,a ci au ales o cale mai simplă de a-şi face cunoscută nemulţumirea. Au postat pe Facebook poze şi reclamaţii vizavi de modalitatea deloc igienică prin care copiii lor sunt siliţi să bea lapte şi au întrebat conducerea CJ Galaţi, dar şi pe cea a Direcţiei de Sănătate Publică, dacă situaţia li se pare normală. Dr. Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ Galaţi, a anunţat imediat că va deschide o anchetă.

„Am văzut postările pe site şi părerea părinţilor, aşa că ne-am autosesizat şi am cerut să se facă o anchetă privind modalitatea de deschidere a acestor pungi în care elevii primesc lapte. Dacă se va dovedi că părinţii au dreptate, vom lua măsuri”, a spus dr. Nicolae Bacalbaşa.

Tot pe acelaşi site de socializare unii părinţi comentau şi îşi arătau nemulţumirea şi pentru că, spuneau ei, laptele nici nu are un miros şi un gust bun. Aşa că au cerut şi Direcţiei de Sănătate Publică să facă ceva.

„Am văzut mai multe reclamaţii ale părinţilor vizavi de ambalarea, dar şi de calitatea produselor livrate în şcoli în programul lapte-corn. Cum unii părinţi aveau nemulţumiri referitoare la calitatea laptelui, am decis să trimitem echipe de control în tot judeţul, în şcoli, şi să facem analize. În plus, vom verifica şi altceva. Vom verifica şi în ce măsură este adevărat că mai ales în mediul rural se dă brânză topită în loc de lapte şi dacă acest lucru este conform sau nu cu regulile după care se desfăşoară livrarea produselor în programul lapte-corn”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Să vedem dacă din atâtea promisiuni şi anchete se va schimba ceva sau puştii vor rămâne în continure să bea lapte din pungi înţepate cu vârful creionului.


Articole înrudite