- În ultimii ani aţi ocupat funcţia de administrator public. Aşadar cunoaşteţi cu siguranţă care sunt problemele stringente ale judeţului. În prima lună a mandatului dumneavoastră, care sunt priorităţile?
Priorităţile, aşa cum le-am prezentat şi în oferta de campanie, sunt, în ordine: Sănătatea (1) - Vom începe în câteva zile construirea hangarului pentru elicopter. Pentru că vrem să ne aplecăm asupra medicinei de urgenţă. Trebuie să continuăm şi modernizarea secţiilor din cadrul Spitalului Judeţean. Pentru că s-a deschis programul de finanţare Axa 6 pe Programul Operaţional Regional, lucrăm împreună cu ai noştri colegi de la Direcţia de Dezvoltare şi cu cei de la Direcţia Tehnică pentru atragerea de fonduri europene (2). Vrem ca în iulie să depunem proiecte cu finanţare europeană, privind drumurile judeţene (3). În acelaşi timp, lucrăm la ceea ce am promis - Farmacia Ţinc şi Casa Cuza (4). Dar pentru cele două nu s-au deschis încă programele de finanţare. Ne preocupă în mod deosebit domeniul agrementului (5). Oamenii muncesc, dar trebuie să se şi relaxeze. Iar Galaţiul este deficitar la acest capitol. Am identificat sursa de finanţare pe fonduri europene, ca să facem din Pădurea Gârboavele o superbă zonă de agrement pentru toate vârstele.
- Care sunt principalele dumneavoastră calităţi şi defecte?
Calitatea care mă defineşte este faptul de a fi un om de echipă. Un om căruia îi place să construiască. Şi am un defect: prefer să privesc înainte decât să mă uit în urmă.
- Care credeţi că va fi cea mai grea misiune a dumneavoastră în acest mandat?
Sunt misiuni. Sunt mai multe şi, de fapt, sunt obiectivele mele majore: sănătatea are grad de prioritate zero, niciodată nu se pot termina îmbunătăţirile care pot fi aduse sistemului medical. De asemenea, deschiderea Galaţiului către centrul ţării, spre celelalte zone din România, spre Autostrada Soarelui. În 2020, ar fi cel mai frumos obiectiv realizat de către judeţul Galaţi, împreună cu Brăila, să deschidem cele două judeţe spre Autostrada Soarelui printr-un Drum Expres. Sunt optimist, cred că se va realiza.
- În ultimii patru ani, accesarea fondurilor europene a fost aproape inexistentă. Acum este un moment propice pentru "recuperarea" timpului pierdut. Aveţi în vedere resuscitarea Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean Galaţi, direcţie care are specialişti de marcă în atragerea fondurilor europene?
Direcţia de Dezvoltare Regională este resuscitată. Are motoarele turate. Acolo lucrează profesionişti. Oamenii ăştia chiar şi-au făcut treaba. Dacă ne uităm la Europe Direct, acolo sunt proiecte pe fonduri europene. La fel, în cazul proiectului de la Balta Zătun, făcut pe Program Operaţional - tot pe fonduri europene. Serviciul Domeniului Public din cadrul Consiliului Judeţean a accesat acele fonduri cu ajutorul Direcţiei de Dezvoltare. Începând de luna aceasta s-au deschis programele de finanţare pe Programul Operaţional Regional şi în cel mai scurt timp suntem obligaţi să depunem proiecte pentru drumurile judeţene. Aşa că Direcţia de Dezvoltare Regională are din plin de muncă.
- Ce se va schimba în judeţul nostru pe perioada în care veţi conduce Consiliul Judeţean Galaţi?
Vom continua să schimbăm faţa judeţului. Vrem să oferim gălăţenilor servicii de calitate, la standarde europene - şi mă gândesc la sănătate în primul rând. Vrem să le oferim celor care tranzitează judeţul Galaţi drumuri judeţene sigure. Vrem agrement pentru Galaţi. La fel de mult ne preocupă şi serviciile sociale sau şcolile speciale. Vrem să avem un judeţ european, de aceea vom continua să investim în tot ceea ce înseamnă dezvoltare.