De trei luni, dosarul Marinelei Dobrea, fost director al DGASPC Galaţi, nu s-a mişcat de la Tribunal, deşi trebuia să fie de mult înregistrat la Curtea de Apel. Asta după ce toţi inculpaţii din dosar, dar şi procurorii anticorupţie au atacat decizia cu apel. Instanţa de judecată avea termen o lună de zile să motiveze hotărârea şi să trimită dosarul mai departe, dar surse apropiate procesului ne-au precizat că, dată fiind complexitatea acestuia, judecătorii au nevoie de mai mult timp ca să-şi exprime punctul de vedere.
Marinela Dobrea a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupţie în care este judecată de mai bine de doi ani. Dobrea a fost judecată alături de alte şapte persoane pentru prejudicierea instituţiei cu aproape 700.000 de lei, după ce s-a descoperit că aceasta achiziţionase diverse bunuri la preţuri supraevaluate. Este vorba de încălţăminte şi cazarmament pentru copii, dar procurorii anticorupţie i-au trecut în cont Marinelei Dobrea şi favorizarea anumitor societăţi atunci când s-a desfăşurat procedura de achiziţii publice pentru servicii de întreţinere, curăţenie şi pază. Alături de Dobrea a ajuns pe lista inculpaţilor şi fiica sa, Lucia Raluca Dobrea, printre acuzaţii numărându-se abuzul în serviciu, spălarea de bani şi falsul, dar şi neglijenţa în serviciu.
Banii înapoi!
Chiar dacă a primit pedepse cu suspendare, lotul Dobrea nu a scăpat de obligaţia de a restitui banii „sifonaţi” de la DGASPC Galaţi. Astfel, Marinela Dobrea, fiica sa, Lucia Raluca Dobrea, Alina Ştefania Radu, Sandor Borsos, Lenuţa Bălan, Caranfil Iulian Mitincu şi Adrian Serghe au fost obligaţi să plătească despăgubiri civile de 691.362 de lei către Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi, dar şi 1.774,96 euro Ministerului Finanţelor Publice prin Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE. Judecătorii au menţinut astfel şi sechestrul pe un teren de 500 de metri pătraţi şi o casă de locuit din comuna Vânători, dar şi asupra unui apartament din Galaţi, aparţinând Marinelei Dobrea.