Proiectul „Construcţia variantei de ocolire Tecuci” a primit mai mulţi bani europeni pentru realizarea lucrărilor. CNAIR a semnat un act adiţional pentru contractul de finanţare a acestui proiect. Astfel, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul de Coeziune, în procent de 85%, este de 52.496.673 lei, în loc de 75%. Valoarea cofinanţării, în procent de 15%, este de 9.264.118 lei. Valoarea totală a contractului de finanţare pentru acest proiect este de 76.555.144 lei. Proiectul are ca scop devierea şi creşterea fluenţei traficului de traversare a zonei urbane, reducerea timpului mediu de călătorie pe reţeaua rutieră TENT-Globală prin obţinerea unor economii de timp de 33,18 minute/zi. Durata de implementare a proiectului este de 108 luni, respectiv între data de 01 ianurie 2014 şi 31 decembrie 2022.
Această modificare vine la aproximativ 4 luni după ce, pe 19 mai 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi directorul general CNAIR, făceau o vizită în judeţul Galaţi, în care au verificat stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, iar Răzvan Cuc a rupt în faţa presei contractul cu constructorul. „Chiar dacă e duminică nu era nici măcar un utilaj. Asta arată slaba mobilizare din teren şi faptul că avertismentele pe care le-au primit, le-au ignorat. Constat că acei constructori care sunt neserioşi, aşa vor rămâne. Este bătaie de joc la adresa românilor şi nu mai tolerez aşa ceva! (...) În 2017 i-am spus antreprenorului că dacă nu se mobilizează şi nu începe să lucreze vom lua măsurile care se impun. Din păcate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte puţin la un obiectiv care trenează de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa aşa cum spune termenul contractual, în 12 luni. Vorbim de o variantă de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementării. (...) M-am săturat de antreprenori neserioşi, m-am săturat de antreprenori care vin în România, câştigă o licitaţie, apoi caută subcontractori să lucreze pentru ei şi, aşa cum am spus, dacă vii în România şi nu îţi faci treaba, reziliem contractul. Eu am contractul cu graficul de implementare (...), domnule director Neaga îl aveţi, îl reziliaţi şi certificaţi negativ. Evaluaţi de urgenţă ce mai este de executat şi vă rog să scoateţi imediat la licitaţie acest obiectiv pentru că oamenii din Tecuci merită acest lucru, la cât au aşteptat. Finanţare este, dar e nevoie şi de constructori serioşi care să vină şi să muncească, nu doar care vin, îşi iau contractele şi apoi caută tot felul de clauze. (...) Din punctul meu nu mai au nicio scuză, am încheiat relaţia contractuală dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi această firmă neserioasă”, declara atunci Ministrul Răzvan Cuc care a cerut conducerii CNAIR să urgenteze procedurile astfel încât noul contract pentru centura municipiului Tecuci să poată să fie semnat până la sfârşitul lunii septembrie - octombrie 2019.
Reamintim că lucrările la acest proiect rutier au început în 2012, dar au fost sistate un an mai tărziu. Au fost reluate în 2015 de un alt constructor. Primul contract de finanţare din cadrul Programului Operaţional Sectorial Transporturi (POS-T 2007-2013) a fost reziliat, însă a fost semnat un nou contract de finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).