După disponibilizarea recentă a 100 de angajaţi ai Apaterm, care a avut loc în urmă cu câteva zile, o parte din angajaţii rămaşi au primit o nouă sarcină de la conducerea societăţii locale de furnizare a agentului termic şi a căldurii, şi anume aceea de a fi instruiţi pentru a se deplasa la sediul asociaţiilor, de unde să recupereze, în urma discuţiilor cu administratorii, o sumă cât mai mare din debite.
„Apaterm are 50 de casieri care se ocupă cu recuperarea banilor. Am suplimentat acest număr cu încă 50 de persoane, care au fost instruite, astfel încât numărul celor care se ocupă cu recuperarea datoriilor înregistrate de asociaţii se ridică la 100 din cei circa 650 de salariaţi. Sperăm ca demersurile noastre să aibă roade, în sensul în care încasările să crească. Este un lucru greu, s-a întâmplat în ultima vreme, dar creşterea nu a fost semnificativă iar Apaterm are la rândul ei de plătit bani către Electrocentrale. Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 3 milioane de lei, care va fi repartizată către Electrocentrale şi sper ca primarul Stan să reuşească în demersurile sale de a convinge Guvernul de a aloca 15 milioane de lei de la fondul de rezervă al Guvernului pentru plata unei părţi din facturi către Electrocentrale”, ne-a declarat directorul Apaterm, Cristian Istrate.
Riscul ca Apaterm să intre în faliment, ipoteză care se vehiculează la fiecare sfârşit de iarnă, este extrem de redus, dar este folosit drept argument pentru a convinge Guvernul Ponta să aloce bani din fondul de rezervă pentru rezolvarea parţială a căldurii, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. Este trist că pe parcursul unui an de zile autorităţile locale nu au reuşit să rezolve problema căldurii, aşa cum dădeau asigurări, fiind şi la această oră zone în oraş unde caloriferele sunt reci.