Primăria municipiului Galaţi a anunţat, astăzi, marţi, 18 februarie 2020, că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ Galaţi, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de 3,2 milioane de euro.
Potrivit municipalităţii, ofertantul declarat câştigător în urma licitaţiei publice este asocierea Moviland MET SRL - Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă - Submit SRL, iar valoarea contractului este de 7.322.807 lei, fără TVA, fiind prevăzute două luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. Valoarea totală a acestui proiect cu finanţare europeană este de 15.612.023,06 lei (cu TVA), din care valoarea eligibilă este de 10.699.821,81 lei (cu TVA). Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1, Operaţiunea A - Ambulatorii (7 Regiuni), cod SMIS 123950.
Spitalul de Copii Galaţi, unic în regiune privind diagnosticarea şi tratarea copiilor bolnavi de cancer
Pentru acest proiect, „Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Ioan» Galaţi“, municipalitatea a obţinut finanţare europeană, iar spitalul va deveni astfel singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică. Citeşte şi „Spitalul de Copii Galaţi devine unic în regiune privind diagnosticarea şi tratarea copiilor bolnavi de cancer“ «-- CLICK!
Ce cabinete vor funcţiona în cadrul noului corp de clădire al Ambulatoriului Integrat
Obiectivul general al proiectului constă în eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile şi prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă. Astfel, la finalizarea investiţiei, în cadrul noului corp de clădire al Ambulatoriului Integrat, la parter vor funcţiona cabinete de: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcţiona cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator. La etajul 1 vor funcţia cabinete de: psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum şi de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică/prelucrare Histopatologică. La etajul tehnic vor fi amplasate centralele de tratare a aerului şi centrala de frig, necesare funcţionării Ambulatoriului Integrat.
Ce alte lucrări şi dotări prevede proiectul
În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spaţiilor actuale amplasate la parterul corpului A, sunt prevăzute lucrări de igienizare a cabinetelor şi a circulaţiilor existente, reparaţii locale, refacerea finisajelor de pardoseli şi pereţi, reorganizarea cabinetelor medicale şi amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienţi. Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziţionate următoarele dotări şi echipamente medicale: echipament Rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu maşină automată de developat. Iar pentru Compartimentul de Imunohistochimie vor fi achiziţionate: procesator de ţesuturi, staţie de includere în parafină, microtom de tip rotativ, autosteiner, hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice, microscop trinocular cu cameră, termostat cu temperatură reglabilă.
Proiect de 11 milioane de lei şi pentru Compartimentul de Primiri Urgenţe
„Când vorbim de sănătatea copiilor noştri, niciun efort nu e prea mare. Investiţiile necesare tratamentului micilor pacienţi sunt priorităţi şi tocmai de aceea am semnat contractul de lucrări pentru modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, pentru care avem finanţare europeană. Spitalul va deveni astfel singura unitate medicală din regiune ce va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică. La Spitalul pentru Copii mai avem un proiect cu fonduri europene şi pentru compartimentul de urgenţe“, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Reamintim că municipalitatea mai are un proiect cu finanţare europeană la această unitate spitalicească care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe, proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Compartimentul de Urgenţe de la Spitalul de Copii Galaţi, extins şi modernizat cu fonduri europene“.
VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓
Articole similare: Ambulatoriu construit din temelii, la Spitalul de Copii “Sf. Ioan” din Galaţi