Un fenomen ciudat a fost semnalat în apropierea municipiului Galaţi, miercuri seară. Mai exact, un obiect foarte strălucitor care s-ar fi ”rupt” în mai multe bucăţi a fost semnalat în comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi. În acea seară, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un obiect luminos pe cer, care s-a rupt în mai multe bucăţi şi ar fi căzut în apropierea comunei sale. Ulterior, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, au efectuat cercetări, dar nu au descoperit nimic.
Mulţi oameni au confirmat spusele bărbatului, spunând că şi ei au văzut pe cer acelaşi fenomen inexplicabil.
Pe grupul de Facebook Meteor_România, grup dedicat astronomilor din România care îşi împărtăţesc observaţiile şi experienţele, fenomenul de la Galaţi a fost deja confirmat de un astronom amator ca fiind un meteor. Apariţia luminoasă a meteorului ar fi durat 10 secunde şi ar fi provocat o lumină comparabilă cu cea a lunii pline.
„Avem martor ocular, astronom amator, Neagu Gabriel Cristian, meteorul a durat 10 secunde. Avem înregistrare de la staţia Moroi din Galaţi! (n.r. - vezi foto) O postăm la comentarii şi revenim! Avem martori oculari doi astronom amatori, din Brăila (Andrei Ionescu) şi Vaslui (Cristian Grigore). Update1: Am vorbit cu martori oculari. E vorba de un bolid care a explodat la final. Unii l-au asociat şi cu sunet/bubuitură, dar informaţiile sunt contradictorii. Mâine voi vorbi cu un martor ocular din Galaţi!“, a scris Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori - SARM.
Un martor ocular tocmai de la Vaslui a precizat că a ieşit să fumeze şi a văzut o flacără roşie-gălbuie pe cer: „Nu am auzit sunet, l-am văzut câteva secunde, din întâmplare. Ieşisem la geam să fumez (stau la etj. 4)... S-a aprins în flacără roşie - gălbuie şi s-a stins în flacără verde, când s-a spart (parca era un mini foc de artificii) după care s-a stins imediat (înspre Bârlad n.r.)... Cobora sub un unghi foarte mic 70-75 de grade venind dinspre sud vest (dinspre Galaţi-Focşani, n.r.)“, a declarat bărbatul din Vaslui.
”Există înregistrare secvenţială pe camera MOROI de la Păuleşti. Aşteptăm imaginile!”, a mai scris Valentin Grigore, preşedinte la Societatea Astronomică Română de Meteori - SARM.