03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vis împlinit pentru CSM Arcada Galaţi: CALIFICAREA în grupele CEV Champions League
Vis împlinit pentru CSM Arcada Galaţi: CALIFICAREA în grupele CEV Champions League

12 noiembrie 2023 va rămâne o zi scrisă cu slove de aur pentru istoria sportului gălăţean şi, de ce nu, şi românesc. Circa 1.500 de spectatori au ţinut să asiste duminică seara la finala grupei a 6-a preliminare CEV Champions League 2024 dintre campioana României, CSM Arcada Galaţi, şi campioana Greciei, Olympiakos Pireu, deţinătoarea Challenge Cup.
Atmosfera a fost fantastică, băieţii pregătiţi de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu, după cele două victorii la zero obţinute în faţa ucrainenilor şi bulgarilor, mai aveau nevoie de un singur set pentru a se califica în Top 20 şi, în formula: Woch, Lopes, Hamacher, Butnaru, Karimi, Bala şi liberoul Toman, au reuşit din prima, cu 25-22, şi fiesta s-a declanşat pe teren şi în tribună. Partida a continuat, dar fără miză, cele două echipe au rulat toţi jucătorii din lot, Olimpiakos a fost echipa mai bună şi s-a impus cu 3-1 (-22, 18, 19, 26).
Olimpiakos şi CSM Arcada se califică împreună în elita celei mai puternice competiţii la nivelul echipelor de club din Europa. Pentru echipa gălăţeană au mai jucat: Mihălescu, Talpă, Gergye, Aldea, Lescov, Cristudor, la această performanţă incredibilă şi-au mai adus contribuţia fizioterapeutul Eugen Pascale, preparatorul fizic Matias Rebelles şi statisticianul Serhii Yemelianenko.
CSM Arcada, care a reuşit această performanţă în premieră, îşi va continua parcursul în grupa E din CEV Champions League alături de trei nume grele din voleiul european: Cucine Lube Civitanova, campioana Italiei, Greenyard Maaseik, campioana Belgiei, şi VK Lvi Praha, campioana Cehiei. Debutul la „masa bogaţilor” pentru cvintupla campioană a României va fi pe 22 noiembrie, meci de gală în fieful celor de la Cucine Lube. *sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite