24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tricolorii revin la Galați
Tricolorii revin la Galați

Galațiul revine în circuitul internațional. Naționala de volei masculin a României, antrenată de Sergiu Stancu ajutat în noua campanie de Laurențiu Lică, s-a simțit bine în orașul de la Dunăre în primăvară când a reușit să câștige Silver League și să promoveze în Golden League. Tricolorii, cu patru campioni de la CSM Arcada în lot: Bala, Rață, Butnaru și Kantor și alții doi în staff: Eugen Pascale, fizioterapeut și Filip Markovic, statistician vor juca în preliminariile Campionatului European 2023 unde fac parte din grupa G alături de: Albania, Bosnia și Herțegovina, adversare pe care le-am întâlnit și în Silver League și Elveția.
„Cu siguranță ne dorim să ne calificăm la Campionatul European. Este un obiectiv realizabil pentru noi și este foarte important să confirmăm campania bună din Silver League cu o calificare la Campionatul European. Miercuri vom debuta în aceste calificări împotriva Albaniei, o echipă bună care în Silver League a evoluat foarte bine învingând de două ori Macedonia de Nord. Cu siguranță ne așteaptă o partidă grea, cum o să fie toate partidele din această campanie. Ne dorim să avem câți mai mulți suporteri alături de noi la această partidă importantă care va avea loc miercuri, 3 august, la ora 17.00, la sala Dunărea”, ne-a declarat selecționerul Sergiu Stancu.
România va debuta în aceste preliminarii miercuri, 3 august, în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 17.00, contra Albaniei. Naționala tricoloră va mai juca în continuare astfel: Elveția - 7 august deplasare, Bosnia&Herțegovina - 10 august, sala Dunărea, ora 17.00, și 13 august deplasare, Elveția - 17 august, sala Dunărea, ora 17.00, și Albania - 20 august deplasare. Pentru turneul final EuroVolley 2023 se califică câștigătoarele celor șapte grupe plus cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 2.


Articole înrudite