25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Turneele organizate la Complexul Viva au ecou în toată Europa. Antrenorii şi jucătorii care au participat la competiţiile găzduite de oraşul de la Dunăre au doar cuvinte de laudă. Mihai Iliescu, antrenor român stabilit în Turcia de mai bine de 20 de ani, s-a întors la Galaţi şi a găsit lucruri extraordinare. Iliescu ştie şi ce-i lipseşte sportului alb de la noi.

Antrewnorul Mihai Iliescu ne-a declarat: „Sunt mândru că tenisul românesc a revenit în elită. Acum aveţi o şcoală extraordinară de tenis la Viva. Aici, la Galaţi, era o şcoală fantastică de tenis pe vremea când eram copii şi sunt foarte bucuros să constat că orasul dumneavoastră a revenit în elită. Atât Federaţia cât şi Florin Şipoş au făcut şi fac lucruri minunate. Eu am revenit în Galaţi anul trecut, după o lungă pauză, şi am descoperit o bază extraordinară. Eleva mea şi fiul meu au dorit neapărat să vină la Galaţi. Pot să vă spun că m-am întâlnit în iarnă cu câţiva francezi, băieţi şi fete, care m-au întrebat unde este Galaţiul pentru că voiau să vină la turneele de aici. Aici sunt condiţii excelente pentru realizarea unor performanţe importante. Îmi pare rău că performanţele obţinute nu duc şi către apariţia unei legi a sponsorizării. Este o durere pentru mine că nu se poate investi cu adevărat în tenis. În Turcia se investeşte enorm în tenis, avem acolo câte un turneu Futures în fiecare săptămână. Adică sunt 52 de turnee în tot anul, un record mondial în materie. În Turcia a fost creat un sistem bun şi tenisul evoluează încet, dar sigur. Cultura generală a tenisului din Turcia mai are de lucrat pentru a ajunge la nivelul României. Marele obiectiv al Federaţiei din Turcia este să aducă în Ţara Semilunei turnee de Premier 5 la băieţi şi de Premier Mandatory la fete după modelul turneului de la Madrid. Am lucrat cu Sergi Bruguera timp de 4 ani la Federaţie şi modelul spaniol a prins foarte bine."

Fiul lui Mihai Iliescu, Berk, a participat la turneele Futures care s-au desfăşurat în luna mai, în timp ce Yasmin Gulman, eleva sa, este înscrisă la cele 3 turnee care se vor întinde până pe 13 iunie. Faptul că tenisul românesc este apreciat peste graniţele ţării nu poate fi decât încurajator pentru viitorul acestui sport în România. Totul este ca să se creeze şi cadrul legislativ pentru a fi sprijinită această disciplină.


Articole înrudite