24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tenisul este rege în Galaţi în 2015
Tenisul este rege în Galaţi în 2015

2015 a început cu un eveniment tenisistic deosebit, meciul România - Spania din cadrul FED Cup. Chiar dacă martie şi aprilie pot fi considerate luni „moarte", sportul alb revine în prim plan începând cu luna mai. Complexul Viva va găzdui 7 competiţii în următoarele 5 luni. Primul turneu începe pe 2 mai.

Florin Şipoş - director Viva Tenis Club: „Vom începe cu două turnee de băieţi. Primul va debuta pe 2 mai. Fiecare dintre cele două turnee va avea premii de 10.000 de dolari. După aceste turnee va urma o pauză de câteva zile. Vor urma apoi 2 turnee Futures pentru fete de câte 10.000 de dolari fiecare. Turneele Tenis Pro se vor încheia cu un turneu feminin cu premii de 25.000 de dolari. Apoi vor intra în scenă juniorii. Vom avea, în premieră la Galaţi, Tennis Challenge Head, campionatul european dedicat jucătorilor de 12 ani. La această competiţie vor participa jucători din 8 ţări. Ultima competiţie, dar nu cea din urmă, va fi un turneu dedicat băieţilor de 14 ani, care se va desfăşura sub egida Tennis Europe. Galaţiul este primul oraş din România care va găzdui 7 competiţii internaţionale într-un singur an. Noi ne respectăm angajamentele faţă de Federaţie, care ne-a ajutat anul trecut pentru că eram un club nou înfiinţat. Am avut Fed Cup la Galaţi la începutul anului şi acum mergem în linie dreaptă, iar la anul sperăm să urcăm la nivelul superior. În ceea ce priveşte fondurile destinate turneelor, nu cred că vom avea probleme. Noi avem Primăria municipiului drept principal partener, pentru că avem o relaţie excepţională cu dânşii. Ne chinuim să mai găsim sponsori, pentru că un turneu cu premii de 10.000 de dolari costă de fapt 30.000, din cauză că sunt multe alte cheltuieli în afară de remuneraţiile jucătorilor. Încercăm să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor. Aceste turnee reprezintă mană cerească pentru jucătorii gălăţeni care încearcă să urce în clasamentele ITF, ATP sau WTA. Să nu mai spun despre ceilalţi jucători români... Să nu uităm că Simona Halep a reuşit să acumuleze puncte pe vremea când era junioară datorită turneelor desfăşurate în România. Ea nu a mai fost nevoită să cheltuiască mulţi bani cu deplasările în străinătate".

Turneele care vor avea loc în următoarele 5 luni însemnă mult pentru dezvoltarea tenisului gălăţean. Performanţele realizate de Simona Halep atrag tot mai mulţi copii către tenis. Această perioadă poate fi comparată cu ceea ce se întâmpla în România la începutul anilor '70, când prestaţiile senzaţionale ale lui Ilie Năstase făcuseră ca tenisul să întreacă în popularitate fotbalul. Simona Halep a deschis un drum care, dacă va fi continuat cu înţelepciune şi cu investiţii majore, va putea transforma România într-o adevărată forţă a tenisului mondial.


Articole înrudite