07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sebastian Boghean şi Irina Gherasim s-au întors cu aur, argint şi bronz de la Rio de Janeiro
Sebastian Boghean şi Irina Gherasim s-au întors cu aur, argint şi bronz de la Rio de Janeiro

Oraşul brazilian Rio de Janeiro a găzduit în perioada 19-27 august cea de-a doua ediţie a Gimnaziadei ISF Under 15, o competiţie sportivă şcolară la nivel mondial, care a aliniat la start 2000 de sportivi din 44 de ţări. Delegaţia României a avut în componenţă şi patru concitadini de ai noştri: sportivii Sebastian Boghean, Irina Daria Gherasim şi antrenorii Cătălin Ştefănescu şi Dorel Badiu. Toţi au avut evoluţii apreciate şi s-au întors acasă cu medalii preţioase.
Sebi Boghean, care a fost descoperit şi format la Academia Phoenix, fiind legitimat în prezent la CSM Galaţi unde a debutat în Liga Naţională, alături de colegii lui a cucerit medalia de aur cu Naţionala României, după un parcurs extraordinar cu 5 victorii din şase meciuri, la baschet masculin 3x3. Antrenorul Cătălin Ştefănescu a obţinut două medalii: aur cu băieţii şi argint cu fetele.
De la CSU Galaţi au participat: sportiva Irina Daria Gherasim şi antrenorul Dorel Badiu. Cei doi au străbătut cu folos cei 12000 de km şi au reuşit să se întoarcă acasă cu rezultate deosebite. Irina a confirmat şi cu acest prilej, reuşind să cucerească două medalii în concursul de badminton: bronz, în proba de simplu respectiv argint în proba de dublu, împreună cu partenera ei, timişoreanca Cristina Maria Sîrbu, cele două fiind campioanele europene la această categorie de vârstă. Irina s-a înclinat doar în faţa celor două reprezentante ale Chinei.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite