24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România a promovat în grupa principală a Campionatului Mondial
România a promovat în grupa principală a Campionatului Mondial

România nu a avut probleme în a câştiga grupa 2A a campionatului mondial de hochei desfăşurată în Islanda. Tricolorii conduşi de pe bancă de suedezul Kjell Greg Lindquist au câştigat toate partidele pe care le-au disputat în Ţara Gheţurilor. După succesele obţinute în primele 2 meciuri în faţa Serbiei şi Australiei au urmat încă 3 victorii. Tricolorii au trecut mai întâi de Belgia cu 4-3. Românii au avut emoţii doar în ultima repriză, când belgienii puteau să egaleze, dar şansa a fost de partea elevilor lui Lindquist. A urmat meciul cu Spania. România nu a avut probleme în faţa ibericilor, pe care i-au învins cu 7-1. Înainte de ultima partidă cu Islanda, tricolorii câştigaseră deja grupa 2A. Meciul cu formaţia gazdă a fost mai mult o partidă a orgoliilor. Islandezii s-au ţinut tare, dar România s-a impus după prelungiri cu 3-2 după reuşita lui Gliga. România a obţinut 5 victorii din tot atâtea meciuri disputate şi a promovat en-fanfare. Cei 8 jucători de la Dunărea Galaţi prezenţi în lot au avut prestaţii extraordinare. Astfel, Ede Mihaly a fost golgeterul tricolorilor cu 6 goluri şi 3 pase decisive, Attila Goga a fost cel mai eficient fundaş cu 5 goluri şi o pasă decisivă, iar portarul Otto Onodi a avut un procentaj de 90% şuturi aparate. România a făcut un pas important, iar perspectivele par încurajatoare.

Kjell Greg Lindquist - selecţioner România: „Am avut o echipă mult mai puternică decât sezonul trecut. Au venit 6 jucători noi şi acest lucru s-a văzut. Căpitanul Attila Goga şi debutanţii Tranca şi Onodi au fost arme importante. Din păcate, 3 dintre jucătorii care au evoluat la acest mondial îşi încheie activitatea competiţională. Vom găsi însă soluţii de înlocuire a lor. Performanţa aceasta trebuie confirmată prin rămânerea în primul eşalon al hocheiului mondial."

Hocheiul românesc pare a traversa o periodă fastă. Singura soluţie de progres este reprezentată însă de construcţia a cât mai multor patinoare. Cu cât vor exista mai multe echipe, cu atât va creşte şi nivelul sportului cu pucul şi crosa de la noi din ţară.


Articole înrudite