20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Rachetele” de la CSM Dunărea Galaţi s-au întors cu 15 medalii de la Naţionale. Daniela Ciocan şi Paul Găvănescu, dublu campioni naţionali. Aur şi pentru Voicu Culai
„Rachetele” de la CSM Dunărea Galaţi s-au întors cu 15 medalii de la Naţionale. Daniela Ciocan şi Paul Găvănescu, dublu campioni naţionali. Aur şi pentru Voicu Culai

Stadionul Iolanda Balaş Soter din Bucureşti a găzduit în weekend Campionatul Naţional Masters de atletism. Galaţiul a fost reprezentat de „rachetele” de la CSM Dunărea, coordonaţi de antrenorul Nicolae Ciocan, care şi-au încununat eforturile de la antrenamente cu un bilanţ de 15 medalii: 5 de aur, 9 de argint şi 1 de bronz.
Daniela Ciocan a devenit dublă campioană naţională la 800 metri şi 1500 m la categoria +45 ani; Paul Găvănescu şi-a completat palmaresul cu două titluri de campion: triplusalt şi lungime şi o medalie de argint la 200 metri, la categoria +45 ani. Cea de-a 5-a medalie de aur a fost cucerită de Culai Voicu la 5000 metri, categoria +60 ani. Celelalte rezultate gălăţene: Doru Paraschiv - 2 locuri 2 la 800 m şi 1500 m, categoria +45; Laurenţiu Istrate - locul 2 la 800 m, +40 ani; Adrian Anghel - locul 2 la 5000 m, +40 ani; Adrian Preda - locul 2 la 3000 m obstacole, +40 ani; Teofan Spiridonescu, antrenor Sorin Grecu, 3 medalii de argint la 200 m, 400 m, lungime şi o medalie de bronz, la 800 m.
„Debutul sezonului competiţional în aer liber a avut loc chiar la Campionatul Naţional şi a venit după o lungă perioadă de pregătire în care planul de antrenament a diferit mult de anii anteriori. Deşi m-am pregătit aş spune la un nivel foarte ridicat, n-am avut norocul de a scăpa de accidentări. Nici participarea la acest campionat n-a vrut să treacă "neobservată", astfel că în urmă cu 10 zile am trecut printr-un Covid simptomatic, post-efectele lui fiind resimţite în cele trei probe la care am participat. Cu toate astea, mi-am însuşit încă o dată medaliile de aur la triplusalt şi săritura în lungime, completând palmaresul celor 4 ani consecutivi şi 7 sezoane consecutive de titluri naţionale, încheind participarea cu un record personal nesperat la proba de sprint 200 m şi un titlu de vicecampion. Dar, ăsta e abia începutul pentru că, în ceea ce mă priveşte, urmează marea provocare din 2024, Campionatul Balcanic de atletism Master ce se va desfăşura în Muntenegru, la Bar, în perioada 27-29 septembrie. Bucuria mea e că de data asta îl voi avea lângă mine şi pe antrenorul Nicu Ciocan, fără de care nimic din povestea mea nu ar fi prins viaţă. Este părtaşul direct al tuturor reuşitelor mele, iar pentru asta îi voi rămâne veşnic recunoscător”, ne-a declarat dublu campion naţional Paul Găvănescu.
La Campionatul Balcanic vor mai concura trei gălăţeni: Daniela Ciocan, Culai Voicu, Adrian Preda.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite