25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Panterele negre de la FCUG au început pregătirile pentru Liga 1
Panterele negre de la FCUG au început pregătirile pentru Liga 1

Singura reprezentantă a fotbalului feminin din Moldova în elită, FC Universitatea Galați a fost invitată să se înscrie în Liga 1 deși din punct de vedere sportiv a retrogradat în eșalonul secund. Echipa gălățeană antrenată de Gabi Călinescu și Gheorghe Cucu, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, va trebui să strângă rândurile și speră să fie sprijinită pentru a putea reprezenta cu cinste Galațiul.
„După un sezon extrem de greu, și spun asta din toate punctele de vedere, am reușit să terminăm pe locul 11, acest loc ne oferă posibilitatea să rămânem în Liga 1. Având în vedere că vicecampioana Heniu nu s-a înscris în campionat, noi suntem echipa care a fost invitată de către Federație. Însă situația din punct de vedere financiar nu este una bună, deoarece în acestă vară ne-am achitat față de toate jucătoarele promisiunea, practic am reușit să terminăm cel mai greu sezon de la înființare și sper din toată inima să nu urmeze unul la fel. Ne punem speranțe într-o rectificare, ceea ce ar însemna pentru club o gură mare de oxigen. Nu voi refuza niciodată să particip într-o competiție indiferent de ligă, vom lupta până la final. Tot mai multe echipe de fotbal feminin fac parteneriate cu echipele de liga 1 masculin, ceea ce înseamnă că ușor, ușor fotbalul feminin se dezvoltă din ce în ce mai mult. Ca și exemple, CFR Cluj a făcut parteneriat cu Olimpic Star Cluj, echipă ce activează în liga secundă, iar Universitatea Cluj cu Olimpia Cluj, campiona din ultimii 10 ani”, a concluzionat președintele-antrenor, Gabi Călinescu.
Lotul de jucătoare pentru sezonul 2022-2023: Portari - Bobocea Georgiana, Pazargic Roxana; Fundași: Crăciun Adelina, junioară, Lavinia Bot, Alina Cimpoieș, Ivan Mihaela, Beatrice Ghibrigiu, junioară, Marcu Adelina, junioară, Ioana Sfetcu, junioară, Mihaela Rusen; Mijlocași: Drosu Diana, Dumitru Daniela, Lupu Gabriela, Stoian Diana, Năstase Miruna, junioară, Păun Rianna, junioară; Atacanți: Surcică Andreea, Munteanu Georgiana, junioară, Condrea Alexandra, junioară. Panterele au început pregătirile miercuri, 3 august, o zi aniversară, în care clubul a sărbătorit șapte ani de la înființare.


Articole înrudite