20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Aşa cum se anticipa, cele două combatante au trecut peste perioada obişnuită de tatonare şi s-a jucat pe contre. Oţelul a început cu un presing bun şi a avut iniţiativa. În min. 14 Râpă a centrat periculos de pe partea dreaptă dar Unguruşanu a reuşit să respingă din mijlocul careului şi a îndepărtat pericolul de la poarta lui Mingote. Gorjenii lui Grig s-au dovedit pragmatici şi au fructificat prima ocazie pe care au avut-o. Centralul Alexandru Tudor a fluierat penalti în min. 17 după duelul dintre Răduţ şi Brăneţ, primul căzând în careu. Maxim a transformat impecabil şi a deschis scorul. Pandurii au prins curaj şi au mai avut două şuturi periculoase expediate de Maxim şi Răduţ. Oţelarii au preluat frâiele partidei după o jumătate de oră dar şutul lui Inkango (min.37) a fost respins în corner de un fundaş „pandur”.

Boutadjine, coşmarul Oţelului

Repriza a doua a fost una nebună. Ibeh (min. 57) a fost la un pas să majoreze scorul dar Benga şi Costin au intervenit salvator. Dominarea gălăţeană s-a concretizat după o oră de la fluierul de start. Nou intratul Iorga a şutat puternic, Mingote a respins în faţă iar apoi l-a agăţat în suprafaţa de pedeapsă pe Pena. Iorga a restabilit egalitatea. Peste numai cinci minute, Inkango a executat o lovitură liberă periculoasă dar zidul s-a opus. Liderul Ligii I a trecut încă odată în avantaj pe tabela de marcaj după golul fabulos reuşit de rezerva de lux a lui Grig, Boutadjine (min. 72), cu un şut din vole la colţul lung ce a scuturat vinclul porţii lui Brăneţ. Finalul a fost dramatic. Lemnaru a nimerit bara în min. 89, pentru ca în ultimul minut din timpul regulamentar, Inkango să profite de o eroare în defensiva adversă şi să înscrie pe sub Mingote. Din păcate, zeiţa Fortuna nu a ţinut cu roş-alb-albaştrii luni seară, iar în cel de-al doilea minut de prelungiri, Boutadjine a devenit eroul Pandurilor, cu un nou gol fabulos, prin care şi-a readus echipa în fotoliul de lider.

 

Pandurii Tg. Jiu -Oţelul Galaţi 3-2 (1-0)
stadion Municipal Tudor Vladimirescu
Au marcat: Maxim (min.18 din penalti), Boutadjine (min. 72 şi min. 90+2 ) respectiv Iorga (min.60 din penalti), Inkango (min.90)
Formaţii:
Pandurii Tg. Jiu: Mingote - Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad - Nistor, Răduţ (min.65 Boutadjine), Voiculeţ - Maxim (min. 80 Al. Grigoraş), Matulevicius (min.66 Lemnaru), Ibeh. Antrenor Petre Grigoraş.
Oţelul Galaţi: Brăneţ - Râpă, Benga, Costin, Ljubinkovic - Neagu (min. 80 Punosevac), Giurgiu - Inkango, Viglianti (min.46 Băjenaru), Stromajer (min. 59 Iorga) - Pena. Antrenor Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Matulevicius (min.6), Boutadjine (min.84) respectiv Viglianti (min.22), Pena (min.24), Giurgiu (min.70), Benga (min.86)
Arbitru: Alexandru Tudor



Articole înrudite