24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a câştigat primul meci din retur
Oţelul a câştigat primul meci din retur

Aproape nimeni nu îi dădea vreo şansă Oţelului în meciul cu Steaua. Echipa gălăţeană era considerată carne de tun în faţa liderului ligii 1. Acest lucru i-a ambiţionat teribil pe elevii lui Florin Marin. Ţucudean a trimis din întoarcere în minutul 4, dar balonul a lovit transversala! Chipciu şi Filip au avut şi ei tentative de a marca, dar nu a ieşit nimic. Oţelul îşi arăta prima dată colţii în minutul 16, dar Hamroun nu ajunge centrarea lui Helder. Gălăţenii reuşesc primul gol după 498 de minute de secetă, când Cernat pleacă de la limita off-side-ului îi pasează lui Helder, dar Latovlevici este mai rapid şi deviază în propria poartă! 0-1. Oţelul joacă tare şi steliştii nu se regăsesc. Gazdele au reclamat penalty în minutul 26 când Popescu a căzut pe Prepeliţă, dar arbitrul Robert Dumitru nu a acordat nimic. Un minut mai târziu, Abraham l-a blocat senzaţional pe Chipciu din poziţie de 1-1 cu jucătorul  advers. Iulian Popa putea duce scorul la 2-0, dar mingea şutată violent a trecut pe lângă poartă. Steaua încearcă din răsputeri să ajungă la poarta lui Abraham, dar Cernat şi coechipierii săi pândeau orice ezitare a bucureştenilor. Şi ocazia apare în chiar ultimul minut al primei reprize. Cernat îl deschide pe Popescu, acesta centrează şi Hamroun reia din cădere la colţ! Scorul devenea 2-0 pentru Oţelul şi spectatorii de pe Naţional Arena se frecau la ochi când se uitau pe tabelă!! Oţelarii încep tare şi partea secundă, dar Cernat şutează pe lângă poarta din careu. După ce Adi Popa şutează slab din careu, Cernat execută o lovitură liberă de la 20 de metri bine, dar mingea cade pe plasa porţii! În minutul 65 Murgoci respinge mingea cu mâna la şutul lui Iancu, dar arbitrul Dumitru nu acordă nimic. Oţelarii obosesc şi se retrag, iar Ţucudean reduce din diferenţă la centrarea lui Stanciu 1-2. Steaua aruncă mingi la disperare, însă apărarea Oţelului, cu Sissoko în frunte, rezistă eroic. Iorga are ocazia să dea lovitura de graţie, dar se joacă în careu la o fază în care putea să înscrie. Oţelul se îndrepta spre un succes senzaţional, însă Chipciu cade după un duel cu Milea şi arbitrul Dumitru acordă penalty şi îl elimină pe Milea, care primise al doilea cartonaş galben. Dumnezeu însă a fost oţelar duminică seara. Rusescu execută tare penalty-ul şi mingea izbeşte transversala! Oţelul se impune cu 2-1 în faţa Stelei la Bucureşti printr-un efort fantastic! Chiar dacă pare că s-au trezit prea târziu, elevii lui Florin Marin merită admiraţia suporterilor, care în semn de apreciere trebuie să umple stadionul la meciul cu Viitorul. 

 

Declaraţii: 

 

Florin Cernat - Oţelul: „Ne-au ambiţionat mult comentariile care spuneau că vom fi victime sigure. Mă bucur pentru coechipierii mei mai tineri care vor avea moral ridicat după această victorie." 

Florin Marin - antrenor Oţelul: „Am obţinut un succes important. Dacă până acum am avut ghinion, pot să spun că de această dată am avut şansă. Am demonstrat în seara aceasta că nu suntem cea mai slabă echipă din campionat. Sper ca în continuare să obţinem şi alte victorii." 

Costel Gâlcă - antrenor Steaua: „Am făcut un meci slab, dar chiar şi aşa ne-am creat multe ocazii, dar nu le-am fructificat. Oţelul a jucat bine, mai ales în prima repriză, când noi am tratat cu superficialitate faza defensivă. Suntem în criză, dar sper să ne revenim."

 

Formaţii:

Steaua: Arlauskis 5 - Papp 4, Tamaş 4, Varela 4, Latovlevici 3 (Stanciu 5) - Filip 4 (Iancu 5), Prepeliţă 5 - Adi Popa 6, Rusescu 4, Chipciu 5 - Ţucudean 6. 

Oţelul: Abraham 7 - Solomou 4 (Milea 5), Sissoko 8, Miron 6, Popescu 7 -Cucu 7, Helder 7 - Iorga 7, Hamroun 8, I. Popa 7 (Tătar) - Cernat 9 (Murgoci). 


Articole înrudite