23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oțelul a achiziționat doar stranieri cu CV
Oțelul a achiziționat doar stranieri cu CV

Conducerea Oțelului s-a ținut de cuvânt și a adus jucãtori experimentați și valoroși. Altama, Sissoko, Dicã, Solomou, Hamroun, Iorga și Matondo sunt fotbaliști care au CV-uri impresionante. Celor 7 li s-a alãturat și portarul belgiano-congolez Yves Makambu Makalambay. Goalkeeper-ul de culoare a trecut pe la Chelsea, Watford, Hibernians, Swansea, Mechelen și Antwerp. Marea problemã a portarului belgian este cã acesta a apãrat foarte puțin în ultimii ani. Important este însã cã Hotoboc va avea concurențã, iar acest lucru se poate dovedi benefic pentru echipa de la Dunãre. Singurul stranier care a venit la recomandarea  unui jucãtor este algerianul Jugurța Hamroun. Maghrebianul a fost coechipier cu Florin Cernat în Turcia și decarul Oțelului a pus o vorbã bunã pentru transferul africanului.
„Am acceptat sã vin la Oțelul pentru cã îmi plac provocãrile, iar Oțelul se aflã într-o situație foarte delicatã la ora actualã. Sper ca împreunã cu ai mei colegi sã putem sã salvãm echipa pentru cã un asemenea club nu are voie sã ajungã în liga secundã. Într-adevãr, am ajuns la Galați cu ajutorul lui Florin Cernat. Este un mare jucãtor și am avut onoarea sã fim colegi în Turcia. ªtiu cã este dificil sã te integrezi repede, dar dacã ai un coleg alãturi de care ai evoluat îți este mai ușor. Cred cã Oțelul a fost cea mai bunã alegere. Îmi plac mult noii mei coechipieri și cred cã împreunã vom face o treabã frumoasã. Mã bucur pentru cã sunt în lot mulți jucãtori vorbitori de francezã, iar acest lucru îmi va face acomodarea mai ușoarã”, a declarat Jugurța Hamroun.
Oțelul are un lot competitiv, dar integrarea unora dintre jucãtorii nou sosiți ar putea sã dureze mai mult, iar acest lucru ar putea sã-i dea bãtãi de cap lui Tibor Selymes. Dacã decizia condamnãrii lui Dan Adamescu le-a afectat moralul oțelarilor, o altã veste le-a descrețit frunțile. CFR Cluj a fost depunctatã cu 24 de puncte și a ajuns pe penultimul loc în clasament. În aceste condiții, Oțelul a urcat pe locul 16 în clasament, iar șansele ca echipa gãlãțeanã sã evolueze și sezonul viitor pe prima scenã a fotbalului românesc cresc foarte mult. Totul este ca Tibor Selymes și elevii sã creadã în șansa lor și sã abordeze fiecare partidã din retur de parcã ar fi ultima.


Articole înrudite