- Cum decurg pregătirile pentru retur?
Pot să spun că suntem mulţumiţi de modul cum s-au implicat jucătorii în procesul de pregătire. Chiar dacă unii dintre componenţii lotului au avut mici probleme de sănătate putem să spunem că suntem în grafic. Cred că băieţii au dat dovadă de mare caracter pentru că au strâns din dinţi şi au tras de ei în, practic, cea mai dificilă perioadă de pregătire din anul competiţional. Sunt convins că şi în turneul din Antalya şi în retur vor demonstra că sunt trup şi suflet pentru echipă.
- Aţi realizat 7 transferuri. Veţi mai aduce şi un portar?
Da vrem să ne întărim şi în acest compartiment. Asta nu înseamnă că nu avem doi portari valoroşi. Hotoboc şi Abraham sunt 2 goal-keeperi de nădejde, însă cel de al doilea nu are experienţă. Ce ar însemna la un meci decisiv ca Hotoboc să se accidenteze şi să trebuiască să-l folosim pe Abraham? Presiunea ar putea să-l doboare. Dacă nu ai experienţă o greşeală poate fi fatală pentru echipa din care faci parte. Ne-am gândit că avem nevoie de un portar cu jocuri în picioare în ultimul timp. Dacă nu găsim un goal -keeper cu experienţă, vom transfera un portar tânăr pe care să-l creştem. Până la urmă şi eu am fost promovat la 17 ani. Problema este că atunci când am promovat eu, echipa din care făceam parte era pe locul 6 şi dormeam liniştiţi în perioada de pregătire.
- În afară de Emil Dică şi Iorga restul jucătorilor achiziţionaţi sunt străini. Cât de repede crezi că se vor acomoda?
Acesta este obiectivul principal al lui Selymes. Antrenorul trebuie să omogenizeze echipa cât mai repede. El trebuie să-i facă pe jucătorii străini să se simtă ca acasă pentru că aceştia au făcut multe schimbări, de la ţară până la mâncare. Nu le va fi uşor nici lor. Avantajul este că aceştia sunt jucători maturi şi se pot adapta mai repede decât fotbaliştii aflaţi la început de carieră.
- În ceea priveşte banii, când vor fi achitate restanţele?
Până la plecarea în cantonamentul din Antalya toţi jucătorii vor fi cu banii la zi. Ei trebuie să se gândească numai la pregătire. De altfel componenţii lotului au demonstrat că au caracter şi s-au pregătit ireproşabil chiar dacă nu erau cu banii la zi.
- Vă interesează şi scorurile din meciurile de pregătire? De exemplu, Dinamo a pierdut cu 7-1 meciul cu tineretul Danemarcei.
Dinamo a pierdut acel meci şi conducătorii au băgat mâna în buzunar şi au cumpărat un fundaş central. Şi mie mi-ar conveni ca echipa să piardă un meci la scor şi investitorul să transfere apoi câţiva jucători valoroşi. Vă spun că rezultatele din meciurile amicale nu contează. Este diferenţă mare între partidele de pregătire şi meciurile pe puncte. Au fost jucători care în meciurile amicale au fost fantastici şi când au început partidele oficiale tremurau şi nu suportau presiunea.
- Dacă Oţelul va reuşi salvarea de la retrogradare se poate considera o situaţie echivalentă cu câştigarea titlului de campioană?
Eu cred că da. Să nu spun că poate salvarea ar însemna chiar mai mult decât câştigarea campionatului. Tocmai de aceea am interzis angajaţilor clubului de la jucători la femeile de serviciu cuvântul retrogradare. Când spun că reuşita este mai mare decât câştigarea campionatului mă refer la faptul că dacă Doamne Fereşte retrogradăm clubul se va desfiinţa. Îndemn suporterii să ne ajute pentru că împreună putem să ducem la capăt această misiune care pare imposibilă în acest moment.
- Aştepţi un stadion plin la partida cu Dinamo?
Aştept stadion plin la fiecare meci al nostru din retur cum era în vremea când jucam eu la Galaţi. Sper să se rupă porţile la fiecare meci de acasă. După eforturile pe care le-am făcut sper ca suporterii să se întoarcă lângă echipă pentru că este în joc soarta echipei simbol a Moldovei.