24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Nepoţelele” de la United sunt campioanele României
„Nepoţelele” de la United sunt campioanele României

Ziua de 20 iunie 2015 va rămâne o filă importantă în cartea de istorie a sportului gălăţean. Aşa cum v-am mai anunţat, la Tg. Mureş s-a desfăşurat Campionatul Naţional de handbal rezervat junioarelor IV. Galaţiul a fost reprezentat cu cinste de CS United, echipă condusă de antrenoarea Sanda Asandei. După ce au câştigat, neînvinse, grupa C şi grupa II principală, echipa gălăţeană a disputat semifinala cu CSM Ploieşti. A fost o partidă nerecomandată cardiacilor din sală sau de acasă. Ploieştiul a profitat de emoţiile din tabăra noastră şi au controlat prima repriză, aflându-se în permanenţă în avantaj pe tabelă: 1-6 (min. 9), 3-8 (min. 12), 7-11 (min. 20). „Nepoţelele” au ieşit foarte montate de la vestiare, au început cursa de urmărire, au revenit spectaculos şi au preluat conducerea, scor 16-14 (min. 34). Nici CSM n-a renunţat aşa uşor la biletul pentru finală, a marcat de trei ori consecutiv, dar Flavia Călina a înscris cu sânge rece şi a restabilit egalitatea. Ploieştiul a avut un ultim atac în timpul regulamentar, dar Alexandra Gurău a parat aruncarea şi meciul a intrat în prelungiri. Suspansul s-a menţinut, dar micuţele de la United au avut nervii mai tari şi au câştigat meritat. 

Finala a avut loc sâmbătă după prânz şi a adus faţă în faţă formaţiile United şi Chimia Rm. Vâlcea. Cele două echipe se cunoşteau foarte bine, pentru că în prima fază au făcut parte din aceeaşi grupă. Sanda Asandei a pus-o din nou pe Flavia, om la om la Alicia Gogîrlă, gălăţeanca reuşind s-o anihileze aproape complet, Maria a închis poarta, Iulia, Lili, Roberta, Martina au luptat până la ultima picătură de energie în teren, împinse şi de colegele de pe bancă, în frunte cu Alessia, care pe final a transformat ultima aruncare de la 7 metri dar şi de o galerie inimoasă ce a crescut de la zi la zi şi titlul de CAMPIOANA ROMÂNIEI a luat drumul Galaţiului, urmând să ajungă în vitrina clubului United. Parcursul echipei din oraşul nostru la turneul final: 16-14 cu ASC Corona 2010 Braşov, 23-15 cu CSM Bucureşti, 20-18 cu Chimia Rm. Vâlcea, 21-17 cu CSS Slobozia, 19-8 cu HCM Torok Rm. Vâlcea, 20-18 cu CSM Ploieşti şi 21-16 cu Chimia. Lotul campioanelor: Roxana Ivanov, Alexandra Gurău, Maria Martin, împrumutată de la CSS - Flavia Călina, Alessia Asandei, Martina De Santis, Liliana Ticea, Roberta Arsene, Iulia Eiler, Dorina Pârvu, Ioana Ciolacu, Andreea Merla, Darie Sarah, împrumutată de la Handbal Art, Rebecca Măciuceanu, Roxana Sima, Raluca Lungu, Sorana Chiriac. 

La festivitatea de premiere, delegaţii FRH au dat cu bâta în baltă - echipa turneului nu s-a mai alcătuit din motive necunoscute de nimeni. Totuşi, s-au „aruncat” nişte premii speciale mai mult în silă, Sarah Darie fiind desemnată cea mai bună apărătoare. În opinia specialiştilor, din „best seven” trebuia să facă parte cel puţin 4 campioane: Flavia Călina, Iulia Eiler, Maria Martin şi Darie Sarah. O frumoasă performanţă pentru sportul gălăţean, avem nişte fete de aur care ar trebui apreciate şi susţinute pe măsură, de ce nu şi de autorităţile locale. Târziu, după miezul nopţii, minunatele campioane ale Galaţiului au sosit acasă obosite, dar foarte mândre de rezultatul obţinut, fiind aşteptate de cei dragi, care au declanşat un mic carnaval pe platoul din faţa Polivalentei. 


Articole înrudite