04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Medalii „fanteziste” la toate categoriile şi nivelurile
Medalii „fanteziste” la toate categoriile şi nivelurile
O săptămână încărcată pentru dansatorii sportivi ai Clubului Fantezia, dar cu un weekend bogat în rezultate. Săptămâna a început cu un training camp susţinut de multiplul campion mondial de dansuri latino americane Zoran Plohl din Slovenia şi pregătirea perechilor care au participat la internaţionalul de la Braşov şi naţionalul de la Focşani. Şi dacă la acestea mai adăugăm şi prima săptămână de şcoală, putem spune că a fost o perioadă infernală, peste care s-a trecut cu succes.
„Transylvania Grand Prix”, un internaţional care a devenit o tradiţie la Braşov, a avut curajul anul acesta să găzduiască, pe lângă concursurile WDSF, în premieră pentru România, un Campionat Mondial de tineret la secţiunea standard şi, tot în premieră pentru ţara noastră, am reuşit să-l câştigăm prin perechea de la Gheorgheni: Vlad Pîslariu - Ester Pop. Reprezentanţii clubului Fantezia au fost prezenţi la openurile internaţionale, unde au câştigat şase medalii de aur, una de argint şi un loc 5, astfel: Cosmin Lupoaie - Maria Radu s-au impus clar la openurile categoriei de vârstă 6-11 ani, secţiunea standard şi latino, obţinând 2 medalii de aur; Mihai Paraschiv - Diandra Illeş (Autentic Bacău) au câştigat medalii de aur la ambele secţiuni de la tineret; o medalie de aur şi una de argint au obţinut Raul Faliboga - Loredana Buţea, la Rising Star standard şi Youth standard; Florin Sava - Miruna Stănilă şi-au adjudecat locul I în concursul de clasă E 16-35 ani, iar Ştefan Gagu - Andra Radu au încheiat competiţia de tineret standard pe locul 5.
„Gâgâlicii”, la primele succese
Şi ca să nu se plictisească, Florin cu Miruna au fugit şi la Focşani, unde au mai luat alte două medalii de aur la aceeaşi categorie de vârstă şi clasă, la secţiunile standard şi latino. De asemenea, pe prima treaptă a podiumului a urcat la Focşani şi perechea Florin Drăgan - Mara Lazăr, la clasa E 10-11 ani. Locul II l-a obţinut perechea Alecsandru Pământ - Anca Pitulice, la clasa D categoria 12-13 ani. Un joc al rezultatelor l-au făcut perechile Silviu Boanţă - Miruna Ibrian, junior 1 şi Laurenţiu Leviţchi - Teodora Selin, junior 2, în cadrul concursurilor de open basic, unde secţiunea standard a fost răsplătită cu medalie de bronz pentru ambele perechi, iar în cadrul secţiunii latino ambele perechi au reuşit să se claseze pe locul 4. Locul V a fost obţinut de perechea Bogdan Prozan  - Diana Toma, la clasa hobby 6-9 ani, iar tot o pereche de la Fantezia a ocupat locul VI în finala concursului de clasa E 12-13 ani, prin Eduard Ragea - Roxana Alexandrache. „Rezultate foarte bune obţinute la ambele concursuri. Deja perechile consacrate se impun atât în concursurile naţionale, dar mai ales în concursurile internaţionale şi putem spune acum că şi pepiniera clubului începe să-şi arate colţii şi astfel «gâgâlicii lui doamna Dana» s-au impus şi ei la concursul de precompetiţional de la Focşani, unde au înregistrat rezultatele: la 4-7 ani, Leoca Codrin - Plesnecuţe Tonia au câştigat locul I la 1 dans şi 2 dansuri şi locul III la 3 dansuri, Paicu Sebastian - Hârtopeanu Denisa au ocupat locul IV la 1 dans, locul III la 2 dansuri şi locul IV la 3 dansuri, iar Þigănuş Vlad - Mihai Miruna au ocupat locul II la 3 dansuri. La 8-9 ani, perechea Bujor Robert - Bourceanu Maria a ocupat locul I la un dans şi 2 dansuri şi locul II la 3 dansuri. La 10-11 ani, perechea Andronic Cosmin - Ghioca Adriana ocupă locul V la concursul de 1 dans, locul IV la 2 dansuri şi locul II la 3 dansuri”, ne-a declarat Marian Adam, preşedintele de la Fantezia, cel mai medaliat club din România.


Articole înrudite