19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Legendarul golgheter Toto Schillaci a murit!
Legendarul golgheter Toto Schillaci a murit!

Legendarul golgheter al Cupei Mondiale din 1990, Toto Schillaci, a încetat din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 59 de ani. El s-a luptat în ultimii ani cu o neoplazie, iar acum o săptămână şi jumătate fusese internat în spital.
Conform italienilor de la Il Messagerro, Schilaci se lupta de câţiva ani cu o tumoare rectală, iar la începutul lunii a fost internat în spital cu pneumonie. Starea lui a fost gravă, dar stabilă, însă organismul fostului mare vârf a fost prea slăbit. După o săptămână şi jumătate de spitalizare, "Salvatore della Patria" s-a dus la ceruri, pentru a se întâlni cu alt membru al squadrei azzurra de la Copa del Mondo, Gianluca Vialli, care ne-a părăsit anul trecut, la doar 58 de ani.
Salvatore Schillaci pe numele său real, dar cunoscut în toată lumea fotbalului ca "Toto", a fost un atacant de clasă, care a atins apogeul carierei la Campionatul Mondial din 1990, găzduit de Italia. Legitimat pe atunci la Juventus, acesta i-a făcut pe fanii "Squdrei Azzurra" să viseze la titlul mondial, dar reprezentativa ţării gazdă s-a oprit în semifinale, pierzând la penalty-uri în faţa Argentinei lui Maradona. Schillaci a marcat 6 goluri la Copa del Mondo, 4 dintre ele dincolo de faza grupelor. Ultima reuşită a fost semnată în finala mică, unde Italia s-a impus cu 2-1 contra Angliei. Graţie performanţei de la Mondialul de acum 34 de ani, vârful a primit supranumele de "Salvatore della Patria", potrivit Eurosport.ro.

Sursa foto: The Irish Sun


Articole înrudite