24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La Galaţi va fi Centru de Excelenţă în Tenis
La Galaţi va fi Centru de Excelenţă în Tenis

Galaţiul este singurul oraş de provincie care găzduieşte mai multe competiţii internaţionale decât Bucureştiul. Acest lucru i se datorează în cea mai mare măsură lui Florin Şipoş, directorul Clubului de Tenis Viva. Momentul ales nu este întâmplator, pentru că Simona Halep are meritul de a-i fi convertit pe români către tenis. Fotbalul este sportul rege, dar tenisul se află  la un alt nivel în România şi se poate spune că începe să întreacă în popularitate disciplina numărul unu.

Florin Şipoş - director Club Tenis Viva, a declarat: „Datorită faptului că Simona Halep este jucătoarea numărul 2 a planetei, există un interes uriaş în jurul tenisului. Nu putem decât să ne bucurăm pentru faptul că tot mai mulţi copii se îndreaptă către acest sport minunat. Noi sperăm să facem faţă şi să putem organiza aceste turnee, care sunt foarte costisitoare din punct de vedere financiar. Uneori le facem pe propriile forţe, alteori suntem ajutaţi de municipalitate. De fapt, singurii sponsori sunt municipalitatea şi Federaţia Română de Tenis, ceea ce este neplăcut. Tot ce am vorbit cu preşedintele FRT, George Cosac, s-a realizat. Vor fi înfiinţate acele centre de excelenţă, iar unul dintre acestea va fi în Galaţi, la clubul Viva. Vom moderniza totul aici după terminarea turneelor şi veţi fi surprinşi să vedeţi cum va arăta."

Baza de la Viva oferă condiţiile ideale pentru organizarea unui Centru de Excelenţă, pentru că pe lângă terenurile de tenis există modalităţi moderne de refacere şi condiţii de cazare de 5 stele. 

Galaţiul a devenit leagănul tenisului românesc din provincie şi va fi important ca ştacheta ridicată la un nivel foarte înalt să poată fi păstrată. După succesul pe care îl vor avea aceste turnee, o nouă prezenţă a echipei de Fed Cup a României la Galaţi va reprezenta un lucru normal. Simona Halep, Alexandra Dulgheru şi Irina Begu ar fi întâmpinate din nou ca nişte regine de iubitorii sportului din oraşul de la Dunăre.


Articole înrudite