12 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia îşi construieşte o piramidă completă
Fantezia îşi construieşte o piramidă completă

Cea de-a II-a ediţie a concursului naţional de dans sportiv Cupa „Valsul Dunării”, ce s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică în sala Siderurgistul, a reunit la Galaţi peste 280 de perechi, care au concurat la 26 de competiţii, începând de la cei mai mici 4-7 ani şi terminând cu openurile seniorilor 19-35 ani. Ca în fiecare an, clubul Fantezia a trimis toate perechile disponibile la această dată, reuşind să câştige locul I la şase competiţii, la una să obţină medalia de argint, trei medalii de bronz, două locuri V şi un loc VI, toate în finalele la care au concurat, după cum urmează: Lupoaie Cosmin - Radu Maria şi Boanţă Silviu - Ibrian Miruna au reuşit să obţină două medalii de aur la ambele secţiuni: standard şi latino, la openul 12-15 ani, respectiv la open basic 14-15 ani. Tot cu medalii de aur au fost încununate perechile Constantin Rareş - Popa Jasmine şi Sava Florin - Stănilă Miruna, la open 8 dansuri 6-11 ani respectiv la clasa D secţiunea latino. Argintul a fost adjudecat perechea Pământ Denis - Panţuru Ana, la clasa D 12-15 ani, iar cu medaliile de bronz au plecat acasă, Leşu Lucian - Chirac Larisa, la precompetiţional 10-11 ani şi Lefter Rareş - Hârtopeanu Maria, la open 8 dansuri 6-11 ani şi Sava Florin - Stănilă Miruna, la clasa D secţiunea standard. Borcea Rareş - Pentiuc Mitzura au ocupat locul V în cadrul openului 8 dansuri 6-11 ani, la fel ca şi Leviţchi Laurenţiu - Negruş Alina, dar la open basic 14-15 ani,  iar locul VI, la clasa E 12-13 ani a fost adjudecat de perechea Lungu Ştefan - Darie Alexandra.

„Păcat că nu au putut să participe la acest concurs perechile de la tineret şi adulţi, pentru că sigur ne-am fi impus la toate openurile, dar aşa a trebuit să ne mulţumim cu victoriile la două concursuri: copii 1+2 şi junior 1+2. Greu, din ce în ce mai greu în lumea mirifică a dansului sportiv. De la o zi la alta concursurile devin din ce în ce mai valoroase, mai puternice, cu multe perechi foarte bine pregătite, iar dacă la acestea mai adăugăm şi prezenţele celor de peste Prut, care vin aproape la toate competiţiile organizate în S-E României, putem afirma că nivelul dansului sportiv românesc este foarte, foarte sus. Asta nu face decât să ne bucure, pentru că am demonstrat mereu că nu ne lăsăm mai prejos şi reuşim să fim în frunte”, ne-a declarat Andreea Adam. 

Nici debutanţii nu s-au lăsat şi în concursurile organizate duminică au obţinut rezultatele: Onica Ricardo - Onica Claudia şi Andrei Fabian - Andrei Denisa au obţinut medaliile de argint la 10-11 ani, respectiv 4-7 ani. Bronzul l-a obţinut Zavate Rareş - Stoica Teodora, la 8-9 ani. Carp Alexandru - Ionescu Antonia şi Chirea Leonard-Nedelcu Andreea au terminat pe locul V la 8-9 ani şi 10-11 ani, iar Crijinovschi Tudor - Crihană Daria s-au clasat pe locul VI la  4-7 ani. „Am constatat de-a lungul timpului că debutanţii acasă obţin rezultate un pic mai slabe decât la competiţiile din ţară. Dar la etapa de pregătire la care ne aflăm, consider că  suntem pe drumul cel bun, iar perioada vacanţei competiţionale şi a cantonamentului, ne va da posibilitatea dezvoltării dansului, ca spre finalul anului debutanţii să treacă la precompetiţional”, ne-a declarat proaspătul absolvent al Şcolii de Antrenori, Andrei Macarie.


Articole înrudite