17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aşa cum spuneam şi în articolul de marţi, sportivii Clubului Fantezia au avut un sfârşit de săptămână încărcat, cu patru deplasări la tot atâtea competiţii. Cele trei concursuri internaţionale şi unul naţional au adus pe ring 14 perechi „fanteziste”, care au făcut deplasarea la Riga, Platja D’aro - Spania (Dance Festival 2012), Skopje - Macedonia (WDSF OPEN 2012) şi Bucureşti (Cupa „Pro Swing”).
Platja D’aro - Spania ne-a adus un loc VII şi un loc IX la secţiunea standard tineret, prin Ştefan Gagu - Andra Radu, respectiv Cristian Hariga - Noemi Dragu, o pereche asimilată de club de la Focşani. Tot în Spania, aceleaşi perechi au dansat şi rising star standard, reuşind să se claseze pe locurile XIII şi respectiv XV din 46 de perechi participante. Cei care au urmărit duminică seara, pe Eurosport, WDSF Grand Slam standard, au putut observa că se încearcă schimbarea sistemului de arbitraj, un lucru îmbucurător, care ne trimite cu gândul la Olimpiadă.
Concursul din Macedonia a avut ca protagoniste cele mai mici perechi din cadrul clubului Fantezia. Rareş Vădana - Laura Banaga, împreună cu Rareş Constantin - Jasmine Popa au concurat la copii 1+2 open basic, chiar dacă ei sunt încă la copii 1, şi cu toate acestea au reuşit să se califice în toate cele patru finale ale concursurilor la care au participat. Astfel, Rareş şi Laura au ocupat două locuri III, un loc IV şi un loc V, iar Rareş şi Jasmine au reuşit să se claseze de două ori pe locul V şi de două ori pe locul VI. „Bune rezultatele obţinute de copii”, ne spunea Andrei Macarie, delegatul de la Skopje. Dacă ţinem cont de vârstă şi de faptul că la concurs au fost prezente perechi din Bulgaria, Muntenegru, România şi Macedonia, putem spune că evoluţia „ştrengarilor” este în creştere.
Concursul de la Bucureşti a mai adăugat în palmaresul clubului un loc I, un loc II, un loc III, un loc IV şi un loc VI. Locul I a fost ocupat de perechea Laurenţiu Levinţchi - Bianca Jipescu, la clasa E 12-13 ani. Cosmin Lupoaie - Maria Radu s-au clasat pe locul II, respectiv III la categoria de vârstă 10-11 ani, la open basic latino, respectiv standard. Locul IV a fost ocupat de perechea Giulio Oprinoi - Ana Panţuru, la categoria 10-11 ani, iar locul VI l-a obţinut perechea Valentin Stăncescu - Diana Vrînceanu, la categoria 14-15 ani. „Rezultate pe care scontam”, ne-a declarat Dana Lefter, antrenorul copiilor. „Am avut un pic emoţii pentru Laurenţiu cu Bianca, pereche nou formată, aflată la prima participare la un concurs naţional, dar mi-au trecut repede pentru că aveam încredere totală în Laurenţiu, lucru ce s-a şi dovedit. Sunt şi un pic supărată pe sportivii care au concurat la Hobby şi nu s-au calificat în finală. Sper că la viitoarele concursuri se vor mobiliza mai bine şi cu o muncă asiduă, vor putea să atingă treptele podiumului şi, cu această ocazie, să promoveze într-o clasă superioara de dans”, a încheiat antrenoarea Dana Lefter.


Articole înrudite