22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia a avut un an excelent
Fantezia a avut un an excelent
Ultimul concurs naţional de dans sportiv al anului 2010 s-a desfăşurat în perioada 11-12 decemdrie la sala Antilopa din Bucureşti. O participare destul de numeroasă, peste 300 de perechi prezente la competiţie, aşa cum de altfel ne-am obişnuit la concursurile organizate în capitală. Pentru faptul că a fost ultimul concurs din acest an organizat de Federaţia Română de Dans Sportiv împreună cu A.S. Magic Dance Bucureşti, toate cluburile au dorit să închidă sezonul cu cât mai multe rezultate bune.

„Fantezişti” de aur şi argint

Şi cum nu putea să rateze ultima competiţie din acest an, Clubul de Dans Sportiv Fantezia a trimis pe ring cinci perechi care au obţinut următoarele rezultate: Cosmin Lupoaie - Maria Radu, locul I la clasa E 6-9 ani, Ştefan Gagu - Andra Radu, locul II la Open standard 14-15 ani, Dragoş Ionaşcu - Anca Hortolomei, locul VII clasa E 16-35 de ani, toate în finalele competiţiilor respective, Alexandru Daghie - Laura Teodorescu, locul XI la clasa D 6-11 ani şi Dănuţ Popa - Teodora Selin, locul XVII la clasa E 10-11 ani. „Rezultate bune obţinute de sportivii noştrii. Cosmin cu Maria şi-au consolidat poziţia de lideri la clasa şi categoria lor de vârstă, reuşind să câştige cinci concursuri consecutive, Ştefan cu Andra au făcut un salt remarcabil la a treia competiţie de open la care au participat, Dragoş cu Anca sunt deja la a patra finală consecutivă, iar Alexandru cu Laura şi Dănuţ cu Teodora mai au puţin de muncă pentru a ajunge şi ei în finalele competiţiilor la care participă”, ne-a declarat Dana Lefter, instructorul clubului. „Un an remarcabil, cu două titluri de campioni naţionali, două titluri de vicecampioni naţionali, două medalii de bronz tot la Campionatele Naţionale, o calificare la Campionatele Mondiale de latino şi cu aproape toate perechile clubului prezente în toate finalele concursurilor naţionale la care au participat.
Pe plan internaţional am reuşit să depăşim performanţele din 2009, anul acesta obţinând la Bratislava-Slovenia două locuri I, la Stuttgart-Germania locurile II şi V, la Monza-Italia două locuri I, la Albena-Bulgaria locul II, la Viena-Austria locul III, locul VI la Burgas-Bulgaria, locul II la Lviv-Ucraina, iar la concursurile internaţionale organizate în România am obţinut două locuri I, trei locuri II şi un loc III”, ne spunea Marian Adam, preşedintele clubului.
În concluzie, un an plin pentru dansatorii clubului Fantezia, dar încă nu am scăpat de emoţii pentru că peste trei zile Mihai Paraschiv (Fantezia Galaţi) şi Diandra Illeş (Autentic Bacău) vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de latino, ce se vor desfăşura  la Riga-Letonia. Să le urăm succes şi să sperăm că în bilanţul anului 2010 vom putea să trecem şi prima finală la un Campionat Mondial.

Articole înrudite