23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elena Bogdan vrea să o reîntâlnească pe Simona Halep într-o finală
Elena Bogdan vrea să o reîntâlnească pe Simona Halep într-o finală

Prima ediţie a Trofeului Municipiului Galaţi la tenis a fost o reuşită. Chiar dacă spectatorii au aşteptat un succes al gălăţencei Patricia Ţig, ei au sfârşit în a o aplauda pe câştigătoarea turneului, Elena Bogdan. Tenismena de 22 ani are o istorie interesantă în spate. Elena a disputat în 2008 finala de la Roland Garros în compania Simonei Halep. Chiar dacă a pierdut, Elena se anunţă drept o jucătoare de mare viitor. Soarta nu a fost însă blândă cu jucătoarea din Craiova. Ea a suferit accidentări grave şi a avut şi probleme financiare care i-au stopat drumul spre prima sută de jucătoare ale lumii. Bogdan ajunsese la un moment dat aproape de top 100, dar o accidentare i-a barat drumul. Simona Halep a reuşit, iar adversara ei din finala de la Paris a ajuns pe locul 630 în lume. Elena vrea însă să revină şi îşi doreşte chiar o nouă finală cu Simona.
„Au fost câteva accidentări care mi-au stat în cale. Asta depinde şi de drumul fiecărei jucătoare. Nu pot să vă zic exact ce s-a întâmplat. Cert este că Simona a devenit una dintre primele jucătoare ale lumii în timp ce eu îmi doresc enorm să urc în clasament. Important este că acum sunt sănătoasă şi îmi doresc nespus să ajung şi eu acolo sus. În ceea ce o priveşte pe Simona cred că va face un turneu foarte bun la Wimbledon pentru că are încredere mare după finala pe care a realizat-o la Roland Garros. Ea a demonstrat şi anul trecut că se descurcă pe iarbă. Îi ţin pumnii pentru a ajunge cât mai departe. Performanţele ei mă stimulează şi îmi arată că pot ajunge şi eu acolo sus”, a declarat Elena Bogdan.
Elena Bogdan are calităţi care o recomandă pentru o ascensiune fulminantă. Tenismena din Craiova are 1,85 înălţime, este stângace şi posedă un serviciu excelent. Elena Bogdan merită un wild-card la turneul WTA de la Bucureşti, unde ar putea să o reîntâlnească pe Simona Halep.


Articole înrudite