23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elena Bogdan a câştigat turneul dotat cu Trofeul Municipiului  Galaţi
Elena Bogdan a câştigat turneul dotat cu Trofeul Municipiului Galaţi

Turneul cu premii în valoare de 10.000 de dolari găzduit de Clubul de Tenis Viva a însemnat un succes pe toate planurile. Finala şi-au disputat-o Elena Bogdan, cap de serie numărul 5 şi Oana Simion, jucătoarea cotată cu abia a 15 şansă la câştigarea trofeului. Elena Bogdan trecuse în semifinale cu 6-3, 7-5 de Patricia Ţig, cea de a doua favorită. Meciul dintre cele două tenismene s-a desfăşurat la un nivel foarte ridicat, iar Bogdan a câştigat datorită experienţei superioare. Oana Simion furnizase deja 2 mari surprize. Jucătoarea de 18 ani o învinsese mai întâi pe favorita nr. 1 Cristina Dinu pentru ca în semifinale să treacă de favorita 4, Anastasia Vdovenco din Republica Moldova. Finala se anunţa foarte interesantă. Elena Bogdan voia să revină în prim plan după ce în 2008 jucase finala junioarelor de la Roland Garros în compania Simonei Halep. De cealaltă parte, Oana Simion căpătase mare încredere după ce eliminase 2 dintre primele 4 favorite. Finala a fost echilibrată până în al 7-lea game din primul set după care Bogdan a sprintat irezistibil spre victorie. Stângacea de 1,85 metri a lovit necruţător şi s-a impus în final cu 6-3, 6-1. Publicul prezent în tribune a aplaudat-o pe învingătoare care a câştigat meritat turneul gălăţean. Competiţia a fost o reuşită chiar dacă vremea nu a ţinut în multe zile cu tenisul. Câştigătoarea turneului a primit 1.568 de dolari şi 12 puncte WTA .Trofeul a fost înmânat de City managerul Aurel Vlaicu. Competiţia nu s-ar fi putut desfăşura fără sprijinul administraţiei locale care a oferit suma destinată premiilor jucătoarelor participante. Galaţiul tinde să redevină unul dintre polii tenisului românesc. Oraşul de la Dunăre va găzdui anul viitor 4 turnee: 2 destinate băieţilor şi două pentru fete.

Declaraţii

Elena Bogdan - câştigătoare turneu: „Nu mă aşteptam să câştig turneul. Am venit aici să-mi cresc nivelul. N-am jucat prea mult în ultimul timp pentru că am fost accidentată câteva luni şi acest succes înseamnă mult pentru mine. Cel mai dificil meci a fost cel din turul 2 când am revenit de la 1-0 şi 3-0 pentru adversara mea. Momentul decisiv al finalei cred că a fost în primul set la 3-3 când Oana a avut 3 mingi de break şi până la urmă am reuşit să câştig game-ul. Cred că acest succes mă va ajuta mult în viitorul apropiat”.
Oana Simion - „Sunt bucuroasă că am reuşit prima mea finală la un turneu de 10.000 de dolari. Elena a fost mai bună astăzi şi o felicit pentru victorie. Sper să progresez în continuare şi să acumulez cât mai multe puncte în clasamentul WTA”.


Articole înrudite