16 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După 43 ani, România se califică la Mondialele de volei masculin
După 43 ani, România se califică la Mondialele de volei masculin

După o perioadă foarte secetoasă, voleiul românesc scoate din nou capul în lumea bună a voleiului european şi mondial. Naţionala masculină a României antrenată de Sergiu Stancu a primit confirmarea că este calificată pentru Campionatul Mondial 2025.

„Mulţumesc frumos pentru felicitări. Este o mare performanţă pentru România. Ultima prezenţă la un Campionat Mondial datează din 1982. Este o calificare reuşită greu, pentru că în clasamentul mondial FIVB, orice punct câştigat sau pierdut, contează enorm. Este o muncă de câţiva ani, unde meciurile câştigate ne-au adus la Mondiale. Trebuie felicitaţi toţi cei implicaţi în această performanţă, federaţia, colegii din staf-ul meu şi clar băieţii. Ei  sunt cei care au muncit zi de zi la antrenamente, au făcut totul pentru a câştiga şi uitaţi că rezultatele au apărut. Să nu uităm că această calificare la Mondiale confirmă lucrurile bune care s-au realizat până acum. România a câştigat Silver League la Budapesta, învingând în finala împotriva Finlandei. Apoi ne-am calificat la Europene de pe primul loc din grupă. Iar vara trecuta la Europene am reuşit să ne calificăm în sferturi de finală, câştigând împotriva Turciei, Greciei, Franţei (campiona Olimpică) şi Croaţiei. După cum spuneam această calificare la Mondiale confirmă lucrurile bune făcute. Vom vedea în septembrie ce echipe vom avea în grupă, dar este clar că ne dorim o evoluţie bună”, ne-a declarat selecţionerul Sergiu Stancu.

Vicecampioana României, CSM Arcada Galaţi a mai fost reprezentată în această campanie de jucătorii: Marian Bala, Andrei Butnaru, Alexandru Raţă, Filip Constantin, Alexandru Ionescu, Carol Kosinski şi fizioterapeutul Eugen Pascale.

Competiţia mondială de anul viitor la care România revine după o absenţă de 43 de ani este programată în Filipine în perioada 12-28 septembrie 2025.

Tragerea la sorţi a grupelor de la Campionatul Mondial va avea loc pe 24 septembrie la Manilla.


Articole înrudite