24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea nu ştie pe ce jucători se va baza sezonul următor
Dunărea nu ştie pe ce jucători se va baza sezonul următor

Dunărea a realizat marea surpriză a campionatului trecut şi a cucerit titlul. Greul însă abia urmează pentru echipa gălăţeană. Sezonul următor se anunţă foarte dificil pentru că SC Miercurea Ciuc şi Corona Braşov pregătesc revanşa. Pentru a reuşi să se menţină la nivelul la care a ajuns şi chiar să progreseze, echipa de la Dunăre trebuie să-şi păstreze cei mai valoroşi jucători şi chiar să se întărească. Chiar dacă pare devreme să se discute despre lotul pe care îl va folosi Dunărea sezonul următor, conducerea clubului a făcut deja un plan de bătaie. Cei 5 jucători ucraineni - Scherbatiuk, Ryabenko, Chernenko, Donika şi Nymenko - se află la echipa naţională şi nu se poate discuta deocamdată cu ei despre prelungirea contractelor. Cei 8 jucători veniţi în vară de la SC Miercurea Ciuc vor rămâne sigur pe loc. În ceea ce-i priveşte pe cei 4 jucători veniţi în iarnă de la SC Miercurea Ciuc, doi dintre aceştia vor să continue la Galaţi.

Mihai Brandabur - director general CSM Dunărea Galaţi, a declarat: „În privinţa lotului cu care vom aborda sezonul următor pot să vă spun că doi dintre jucătorii împrumutaţi în iarnă de la Miercurea Ciuc vor să rămână la noi. Este vorba despre Tamas Biro şi despre Istvan Nagy. Ceilalţi doi, Papp Szabolcs şi Ede Mihaly, trebuie să revină la Miercurea Ciuc, pentru că mai au contracte încă un an. Am putea totuşi să-i transferăm, dar cred că echipa din Miercurea Ciuc ar cere bani mulţi, pentru că sunt jucători foarte valoroşi. Cei 8 jucători care au venit în vară vor rămâne sigur la noi. O problemă este cu Otto Onodi, care a fost împrumutat un an şi trebuie să prelungim înţelegerea. Asta dacă nu vrea SC Miercurea Ciuc să-l ia înapoi. Cei 5 jucători ucraineni şi-au manifestat intenţia să rămână la noi, dar sunt încă multe necunoscute. Să vedem ce se întâmplă cu campionatul Ucrainei. Dacă se redeschide campionatul lor, este greu de crezut că aceştia vor mai veni să joace la noi, pentru că sunt jucători de echipă naţională. Dacă îi pierdem pe aceşti jucători va fi foarte greu pentru noi. Ar trebui să aducem alţi stranieri, însă este greu să găsim jucători de valoare. Ne aşteaptă un sezon fantastic de dificil, pentru că va trebui să evoluăm şi în Liga Continentală. Să vedem care va fi bugetul pe care ne vom baza. Abia după ce vom şti pe ce bani ne bazăm vom demara discuţiile cu privire la aducerea unor jucători. Deocamdată ne bazăm pe 2 linii, adică vorbesc despre jucătorii care mai au contract pe încă un an. Pentru a participa în Liga Continentală ne trebuie 4 linii."

Dunărea nu trebuie să repete drumurile parcurse de Oţelul şi CSU Metal, care după ce au ieşit campioane au ajuns la faliment. Primarul Marius Stan a promis că nu va lăsa să se repete situaţiile de la fotbal şi volei. Ar fi păcat ca o echipă care a produs atâta bucurie să se destrame peste noapte.


Articole înrudite