10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un moment istoric şi un nou început pentru sportul gălăţean. După o muncă de trei luni şi cu sprijinul consistent al noii echipe de la Primărie, astăzi un vis al nostru al tuturor gălăţenilor, care a fost foarte aproape de a se spulbera, se va împlini. Sub bagheta antrenoarei Alexandrina Soare, fetele de la Danubius vor ataca sezonul 2012-2013 pe două fronturi: campionat şi Cupa Cupelor. „Cred că vom fi o echipă interesantă, obiectivul pe plan intern este acela de a ne menţine în primele 10, iar în cupele europene să facem o figură frumoasă, să încercăm să jucăm şi, de ce nu să mai mergem un tur. Municipalitatea va fi principalul nostru sprijin dar suntem în discuţii şi cu alte firme private care şi-au exprimat intenţia să ne ajute. Primarul Marius Stan a făcut un gest extraordinar, ajutând foarte mult la ceea ce s-a întâmplat la această echipă, dacă nu era dânsul cu siguranţă handbalul feminin ar fi dispărut de pe harta sportului. La Galaţi acest sport are o tradiţie, merităm să fim în prima ligă şi vrem să facem treabă bună”, a declarat preşedintele HC Danubius, Dan Pantea.
Sanda o ia de la capăt pentru a patra oară
Antrenoarea Alexandrina Soare s-a înhămat la o muncă grea. Faţă de sezonul trecut, lotul a suferit o remaniere masivă, sosind la Galaţi nu mai puţin de şapte jucătoare noi: Irina Glibko, Iulia Zaremba şi Yaroslava Burlachenko, toate din Ucraina, Mirabela Cricleviţ, Mihaela Pătuleanu, Irina Lazarin, Alexandra Dodan. Dar ambiţioasă cum o ştim şi cu sprijin şi multă răbdare din partea tuturor factorilor implicaţi riscăm să dăm un pronostic că va reuşi să ducă HC Danubius acolo unde îi este locul. „Multe echipe aflate în situaţia HC Oţelul s-au desfiinţat. Noi suntem foarte norocoşi că mai putem avea o echipă în Liga Naţională datorită autorităţilor locale şi în primul rând a primarului Marius Stan. Este a patra oară când o iau de la capăt şi sper să obţin aceleaşi rezultate. Chiar dacă sună urât, ne propunem pentru acest sezon să ne menţinem în Liga Naţională şi în cupele europene să-i bucurăm pe gălăţeni şi să ne calificăm în tururile următoare. Am reuşit să încropim într-un timp scurt acest lot, mai trebuie să-l completăm şi în ciuda adversarilor care ne-au fixat deja în subsolul clasamentului, eu vă zic că se înşeală şi vom fi surpriza”, a declarat antrenoarea Alexandrina Soare.
Debut dificil
Sorţii ne-au hărăzit un adversar greu la debut. Este vorba de CSM Bucureşti, o echipă condusă de temperamentalul Vasile Mărgulescu, arhirecunoscut pentru presiunea pe care o crează în jurul său şi care s-a întărit în această vară cu experimentata internaţională Cristina Vărzaru. „Un meci greu. Eu una aş fi preferat să jucăm în prima etapă în deplasare ca emoţiile să fie mai mici dar asta e situaţia. Sunt convinsă că fetele se vor mobiliza şi, bineînţeles că ne dorim victoria chiar dacă vom avea în faţă o echipă de valoare şi o experienţă foarte mare. Avem avantajul că noi le cunoaştem foarte bine, ele mai puţin, suntem pregătite şi ne vom folosi toate atuurile”, a concluzionat Sanda Soare.


Articole înrudite