04 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Debut perfect la Euro 2024 pentru România: 3-0 cu Ucraina
Debut perfect la Euro 2024 pentru România: 3-0 cu Ucraina

Naţionala de fotbal a României a debutat luni cu o victorie entuziasmantă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E. Tricolorii lui Edward Iordănescu au făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (min.29), Răzvan Marin (min.53) şi Denis Drăguş (min.57). Căpitanul României, Nicolae Stanciu, a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului de către UEFA.

„Cred că după naşterea fetiţelor mele este cea mai fericită zi, atât din viaţa mea, cât şi a colegilor mei. Cred că ceea ce am trăit astăzi nu se mai poate repeta. Este de neegalat. Vreau să le mulţumesc din suflet, atât eu cât şi colegii mei, suporterilor minunaţi, pentru ceea ce ne-au făcut să simţim astăzi, atât pe durata meciului, cât şi la intonarea imnului. Este ceea ce trăieşti doar o dată în viaţă şi le mulţumim pe această cale. Şi sperăm că i-am făcut fericiţi, că sunt mândri de noi. Pentru că am jucat pentru ţara noastră, pentru toţi românii, sper că astăzi le-am făcut o bucurie", a declarat la final Stanciu la ProTV.

România a folosit formula: Niţă - Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu - Marius Marin (min.75 Adrian Rus) - Dennis Man (min.62 Ianis Hagi), Răzvan Marin, Nicolae Stanciu (min.87 Bogdan Racoviţan), Florinel Coman (min.62 Valentin Mihăilă) - Denis Drăguş (min. 75 George Puşcaş). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22.00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

sursa foto UEFA EURO 2024

Generaţia de suflet

"Avem timp să ne şi bucurăm, e o victorie memorabilă, istorică, mulţumesc publicului care a fost atât de călduros, atât de activ pe toată durata jocului. Dar înainte de orice, haideţi să felicităm băieţii, pentru că s-au pus în slujba echipei total, am alergat mult. Merită felicitaţi, eu o să-i felicit şi îi strâng în braţe. Ei ştiau totul despre noi, şi noi despre ucraineni, sunt strategii, dar una peste alta am interpretat foarte bine, chiar şi atunci când a fost presiune. Mă bucură că e o victorie categorică şi mă bucur că nu am primit gol e foarte important pentru ce urmează", a declarat Edward Iordănescu la ProTV. La conferinţa de presă de la finalul partidei, selecţionerul României a concluzionat: „Referitor la această generaţie, eu vă rog ceva. Am înţeles că începe să fie numită în fel şi fel, nu aş vrea. Eu sunt antrenorul lor şi vă rog cu toată puterea nu o numiţi în niciun fel, au fost în trecut generaţii de aur, au fost extraordinare, în trecut băieţii au făcut performanţă. Această generaţie nu reprezintă niciun metal, de niciun fel, este 'Generaţia de Suflet'. V-aş ruga să o numim 'Generaţia de Suflet', e echipa care a pus cel mai mult suflet şi ştiu foarte multe din trecut, pentru că familia mea a fost implicată. Suflet ca generaţia asta, şi cu o inimă atât de mare sunt sigur că nu am mai fost. Este 'Generaţia de suflet' şi trebuie să fie 'Generaţia de suflet' a românilor", a declarat antrenorul Edward Iordănescu.


Articole înrudite