23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Conducerea Oţelului vrea să transfere un portar
Conducerea Oţelului vrea să transfere un portar

Oţelul se pregăteşte în formulă aproape completă la Poiana Braşov. Cei 7 nou sosiţi trag tare pentru a ajunge la acelaşi nivel cu coechipierii lor care au început antrenamentele mai devreme. Conducerea clubului mai doreşte să facă o singură achiziţie. Este vorba despre un portar care să poată intra pe teren în cazul nedorit în care Hotoboc va absenta la vreuna dintre partidele oficiale.
„În acest moment vrem să mai aducem un portar. Ferească Dumnezeu să se accidenteze Hotoboc sau să fie suspendat, că nu avem pe cine să băgăm în poartă. Trebuie să avem un portar care să ducă jocurile cu miză şi pentru noi toate meciurile vor fi ca adevărate finale. În acest moment avem dubluri pe toate posturile şi eu spun că avem un lot mult mai valoros decât în tur. Depinde de cât de repede se vor acomoda jucătorii nou sosiţi. În afară de Iorga care, practic, s-a întors acasă, ceilalţi fotbalişti care au venit în această iarnă au nevoie de o perioadă de timp pentru a se integra în colectiv. Este normal să le trebuiască o perioadă pentru adaptare pentru că până la urmă schimbi ţara, schimbi echipa, schimbi mentalitatea. Până şi mâncarea este alta. Revenind la problema portarului pot să vă spun că noi suntem în discuţii cu 2 goal-keeperi, dar nu pot să vă dau nume pentru că pentru noi titularul este Hotoboc. Gabriel Abraham are valoare, dar nu are experienţă. Ne trebuie un portar cu mai multă experienţă pentru a nu avea probleme”, a declarat Cristi Munteanu, team manager Oţelul.
Oţelul nu mai poate apela la serviciile lui Dragoş Plopeanu, pentru că portarul care avusese prestaţii de excepţie pentru echipa de la Dunăre în debutul sezonului a suferit o intervenţie chirurgicală şi nu va putea să evolueze cel puţin până în toamnă. În ceea ce-i priveşte pe jucătorii nou sosiţi, cu siguranţă că 6 dintre cei 7 au nevoie de o perioadă de adaptare la clubul de la Dunăre. Situaţia lui Iorga este specială. Mijlocaşul a revenit după ce a evoluat în ultimul an la Astra şi Pandurii, însă întoarcerea sa ar putea să nu-i bucure pe mulţi dintre suporterii echipei de la Dunăre. Iorga devenise o adevărată ţintă pentru unii spectatori, iar situaţia se poate repeta dacă prestaţiile lui Laurenţiu vor lăsa de dorit. Publicul trebuie să aibă răbdare cu Iorga pentru că fostul campion al României vrea să dea o mână de ajutor echipei care l-a lansat în fotbalul mare. Fanii echipei gălăţene trebuie să aibă răbdare şi cu ceilalţi nou veniţi. Unii dintre jucătorii nou sosiţi se vor adapta uşor, alţii vor avea nevoie de timp îndelungat şi este posibil chiar să existe fotbalişti care să nu se adapteze deloc. Dificila misiune de a le face adaptarea mai uşoară jucătorilor nou sosiţi îi revine lui Tibor Selymes care va trebui să le explice unora dintre elevii săi că sunt şi meciuri în care vor figura doar ca rezerve. Selymes trebuie să găsească un compromis şi în situaţia lui Brigido, un fotbalist pe care conducerea îl doreşte în continuare, însă tehnicianului i-a devenit indezirabil. Selymes trebuie să înţeleagă şi el că nici unui jucător nu îi pică bine să nu mai fie folosit deloc 3 sau 4 partide după ce în ultimul meci în care jucase marcase sau avusese o evoluţie bună. Antrenorul unei echipe de fotbal trebuie să fie părinte, pedagog, prieten şi psiholog pentru jucători. Dacă una dintre aceste atribuţii nu este îndeplinită, lucrurile încep să scârţâie.


Articole înrudite