24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campionii de la Dunărea au fost omagiaţi pe patinoar
Campionii de la Dunărea au fost omagiaţi pe patinoar

Festivitatea de prezentare a trofeului de campioană cucerit de Dunărea a reprezentat o adevărată feerie pe gheaţă. Din păcate, la manifestare au asistat doar circa 300 de spectatori. Primii au intrat pe gheaţă micii hocheişti de 8, 10 şi 12 ani pregătiţi de Ion Berdilă şi Cristi Munteanu. Micuţii hocheişti au dovedit abilităţi deosebite în mânuire crosei şi a pucului. A fost apoi rândul practicanţilor patinajului artistic să-şi dovedească abilităţile. Elevii Ramonei Dinu au arătat că graţia şi forţa se pot îmbina fericit uneori. Au intrat apoi pe gheaţă campionii naţionali, care au fost prezentaţi în stil NHL. Cei mai ovaţionaţi au fost portarul Otto Onodi şi veteranul Cătălin Geru. A urmat un meci demonstrativ de 20 de minute în care hocheiştii Dunării au fost adversari. Cum partida s-a încheiat la egalitate, 4-4, învingătoarea a fost decisă după lovituri de penalitate. După încheierea meciului demonstrativ s-a ajuns la punctul culminant. Mai întâi au primit plachete şi coşuri cu flori 3 dintre legendele hocheiului gălăţean - Cătălin Geru, Radu Viorel şi Paul Burada. Trofeul campioanei i-a fost înmânat căpitanului Cătălin Geru de către primarul Marius Stan. Focurile de artificii şi şampania nu au lipsit. Jucătorii, stafful, conducerea primăriei şi consilierii locali prezenţi la eveniment au participat apoi la masa festivă. Dintre jurnalişti au participat.. doar aceia care au fost invitaţi. 

 

Declaraţii: 

 

Marius Stan - primar Galaţi: „Este a treia echipă gălăţeană care cucereşte titlul de campioană după CSU Metal la volei şi Oţelul la fotbal. Vom face tot ceea ce este posibil ca această echipa să nu aibă soarta celorlalte două campioane din Galaţi. Acum va fi greu să menţinem echipa în actuala componenţă, dar vom încerca. Echipa va participa în Continental Hockey League şi va trebui să alocăm fonduri suplimentare pentru acest lucru. Deocamdată, însă, să ne bucurăm pentru că avem timp să ne gândim la ceea ce va urma.” 

Mihai Brandabur - director general CSM Dunărea: „Este cea mai fericită seară din cariera de conducător. Nici nu îndrăzneam să visez la această performanţă, însă iată că am reuşit ceva fantastic. Pentru ceea ce au făcut pentru Galati aceşti băieţi merită respectul tuturor locuitorilor municipiului.” 

Otto Onodi - Dunărea: „Sincer, mi se pare ca visez. Nu aş fi crezut la începutul sezonului că vom putea să câştigăm titlul. Sunt fericit că mi-am adus şi eu o mică contribuţie la câştigarea  titlului de campioană.” 

 

* * *

Pentru Dunărea urmează vacanţă, însă 8 dintre jucătorii din lot vor merge la echipa naţională. România se pregăteşte de campionatul mondial care se va desfăşura în Islanda. Obiectivul echipei pregătite de Kjell Greg Lindqvist este calificarea în cea de a treia grupă valorică. La competiţia islandeză va asista şi directorul general al lui CSM Dunărea, Mihai Brandabur, care este şi preşedintele interimar al Federaţiei Române de Hochei.


Articole înrudite