23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Avem cea mai puternică echipă de fete din istorie”
„Avem cea mai puternică echipă de fete din istorie”

Ascensiunea Simonei Halep nu s-a petrecut peste noapte. Performanţele sportivei născute în Constanţa erau anunţate de lucrurile reuşite de Sorana Cârstea, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu sau Alexandra Cadantu. George Cosac, preşedintele Federaţiei a reusit să le reunească pe cele 4 muşchetare, Halep, Cârstea, Niculescu şi Begu sub steagul tricolor, iar rezultatele nu au întârziat să apară. România a promovat în grupa a 2-a mondială şi va întâlni puternica echipă a Spaniei la Bucureşti.
„Să o luăm cu începutul. Am jucat cu echipa nou constituită în Ungaria unde au fost patru partide foarte dificile. S-a jucat zilnic şi de aceea am avut unele dificultăţi. S-a întâmplat să piardă Simona sau Sorana, dar a venit dublul care a dus punctele victorioase. Fără o echipă este greu să scapi din acea zonă foarte periculoasă. A venit apoi barajul cu Serbia, cea mai puternică echipă pe care o puteam întâlni. Preşedintele Federaţiei Internaţionale ne-a spus că această partidă putea fi oricând o semifinală de grupă mondială a Cupei Federaţiei. Am trecut de Serbia şi am picat iar cu cel mai puternic adversar, Spania. Echipa iberică are în componenţă 2 jucătoare de top 20, Carla Suarez Navarro şi Garbine Muguruza. La nivelul fetelor, România a ajuns la o valoare care îi permite să stea la masă cu cele mai mari valori ale tenisului mondial. Toate celelalte echipe se tem să joace împotriva noastră. Sunt convins că publicul de pe arena Progresul le va ajuta pe fetele noastre în obţinerea victoriei”, a declarat George Cosac.
România poate chiar să câştige Cupa Federaţiei în viitorul apropiat. Pentru a ajunge însă în elită, echipa care o are drept lider pe Simona Halep trebuie să treacă de Spania.


Articole înrudite