15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La ceas aniversar (40 de ani de la înfiinţarea rugbyului la Colegiul Tehnic Traian Vuia), rugbyul gălăţean a avut cele mai bune rezultate, atât la seniori, cât şi la juniori. Obţinerea titlului de vicecampioană a României este un rezultat de excepţie, rugbyul gălăţean reuşind să se claseze pe treapta a II-a din cele 60 de cluburi de juniori din România. Faptul că cinci gălăţeni sunt componenţi ai lotului naţional Under 18: Boboc C., Manolache C., Tihan I., Rusu G., Frunză M. demonstrează că, în oraşul de la Dunăre, sportului cu balonul oval i se acordă o atenţie deosebită şi se urmăreşte promovarea pentru echipa de seniori.
Colegiul Tehnic Traian Vuia este singurul club din România care oferă echipei naţionale cinci jucători.
Luna trecută, Naţionala Under 18  a participat la un turneu internaţional în Departamentul Midi de Pyrenees. Boboc Cristi a fost căpitanul Naţionalei, marcând trei eseuri în această deplasare.
O promovare miraculoasă
La sfârşitul turului, echipele gălăţene se află pe primele locuri în cadrul Comitetului Moldova Sud, cu şanse reale de calificare pentru turneele finale ce sunt programate în mai 2013. Echipa de juniori Rugby Club Municipal Galaţi Under 17, s-a clasat pe locul I, în cadrul comitetului. Echipa Under 16 a CTTV s-a clasat pe locul II, iar echipa de Under 18 se află pe locul II, la egalitate cu prima clasată. Federaţia Română de Rugby agrează propunerea clubului din Galaţi, ca în luna mai, Turneul final la Under 18 să se desfăşoare în oraşul nostru.
Echipa de seniori a Rugby Club Municipal Galaţi, care a activat în Liga a III-a, a reuşit ca la numai doi ani de la înfiinţare să promoveze în Ligă, al doilea eşalon valoric al rugbyului românesc. Băieţii noştrii vor activa începând cu anul viitor, în Liga I alături de echipe ca: CSM Suceava, Rulmentul Bârlad, Stejarii Buzău, Ştiinţa Petroşani, Universitatea Arad, Olimpia Bucureşti şi RCM Braşov. Pentru a putea rezista în aceasta ligă, echipa trebuie întărită şi să primească un ajutor substanţial din partea Primăriei, a Consiliului Local şi al altor sponsori.
Echipele gălăţene au susţinut numeroase turnee cu echipe din străinătate, dintre care amintim: Turneul de la Pessac, în luna aprilie, unde a câştigat ambele partide, Turneul de la L'Oise unde a avut o victorie şi o înfrângere, Turneul de la Berkovitz în Bulgaria, locul IV, două victorii la Galaţi la U15 şi U17 cu selecţionata oraşului Pessac şi ultimul turneu în luna noiembrie la Albi, locul IIIl. Antrenorii care au obţinut aceste performanţe sunt: prof. Secuianu Marius, prof. Secuianu Dorian, Lissmas Daniel şi prof. Viorel Secuianu. S-a demarat un proiect la Galaţi, în care rugbyul să aibă şi el propria lui casă, reamenajarea Bazei Sportive Gloria, actualmente stadionul Rugby Club de la Galaţi, prin construirea de vestiare, centrală termică proprie, tribună de 900 locuri, reamenajarea spaţiului de joc, lucru care ne face să sperăm ca în vară aceste obiective să fie terminate, astfel încât turneul final să se poată desfăşura în bune condiţii la Galaţi. Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără ajutorul unor oameni de bine, dintre care enumerăm: Ciucă Bogdan Liviu, Ştir Constantin, Apostu Ioan, Jantă Vasile, Căluianu Costică, Spiru Mantu, Şerban Vasile, Sălvăstru Vasile, Uşurelu Gică, conducerea CTTV, reprezentată de directorul colegiului, prof. Homner Gelu, Găvan Eugen, Dragomir Costel, Totolici Genica, Popa Dumitru şi, nu în ultimul rând, Consiliul Local şi Primăria, prin dl. primar ing. Stan Marius.


Articole înrudite