21 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grijă mare la sandvişul pe care îl punem la şcoală copilului! Este periculos dacă nu respectăm ASTA
Grijă mare la sandvişul pe care îl punem la şcoală copilului! Este periculos dacă nu respectăm ASTA

Trăim în era vitezei şi mulţi dintre noi preferă să ofere copiilor sub formă de gustare sau chiar să ţină locul unei mese întregi un sandwich pentru la şcoală. Ca părinţi, ne dorim pentru copii să mănânce cât mai sănătos şi ne gândim că mai bine le facem un sandviş pentru şcoală, decât să îşi cumpere de la magazin tot felul de snacksuri / crochete / grisine etc.

Sandvişurile sunt preferate de copii, sunt gustoase, dar nu întotdeauna şi sănătoase dacă nu se respectă modul de păstrare al ingredientelor utilizate la sandviş. Pe lângă aditivi, sare sau zahăr, trebuie să ţinem cont şi de modul de păstrare ale alimentelor folosite la realizarea pacheţului pentru şcoală.

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu câteva informaţii privind modul de păstrare / depozitare al alimentelor componente din sandviş.

Mod de păstrare al alimentelor pentru pacheţelul copiilor

Pâine: A se păstra până la maximum 22 grade Celsius
Caşcaval: A se păstra la temperaturi cuprinse între +2 ... +8 grade Celsius
Şuncă: A se păstra la temperaturi cuprinse între +0 ... +5 grade Celsius / A se păstra la temperaturi cuprinse între +5 ... +8 grade Celsius / A se păstra la temperaturi cuprinse între +5 ... +10 grade Celsius
Parizer: A se păstra la temperaturi cuprinse între +2 ... +8 grade Celsius
Brânză topită: A se păstra la temperaturi cuprinse între +2 ... +8 grade Celsius
Ketchup / Muştar / Maioneză: A se păstra la temperaturi cuprinse între +2 ... +25 grade Celsius

Aplicaţia InfoCons redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul şi tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj uşor de înţeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii şi caloriile – informaţii care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic , într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă.

"InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor prin Aplicaţia Europeană Gratuită InfoCons alertele în timp real pentru produsele alimentare şi non-alimentare. Prin descărcarea aplicaţiei de pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct şi transparent la alertele pentru produsele non-alimentare, actualizate zilnic şi însoţite de detalii. Abordaţi o9atitudine, mai sănătoasă şi mai responsabilă!", transmite InfoCons.

Aplicaţia Europeană de Protecţia Consumatorilor InfoCons este gratuită şi se poate descărca accesând ACEST LINK!

Citeşte şi La început de an şcolar, ATENŢIE la ALERTELE privind rechizitele pentru şcoală ale copiilor!


Articole înrudite