Un truc care a devenit viral pe reţelele de socializare a fost demontat de specialişti. Într-un video, utilizatori ai platformei TikTok au realizat numeroase videoclipuri în care au prezentat un truc prin care pot face fructele de avocado să se păstreze proaspete, fără să capete acea culoare maro. Împotriva acestor clipuri, reprezentanţii Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) au lansat un semnal de alarmă.
Invitat în cadrul emisiunii Good Morning America, un oficial al FDA a vorbit despre pericolul din spatele acestui truc: „Principala îngrijorare este faptul că pot exista anumiţi agenţi patogeni, precum Listeria monocytogenes, Salmonella spp., care se pot dezvolta pe suprafaţa fructelor de avocado sub apă”, a atras atenţia expertul.
De asemenea, dr. Erin Carter, activ şi el pe TikTok, a vorbit despre pericolul din spatele acestui truc: „Se pare că nu este o idee chiar atât de bună. Să depozitezi fructele de avocado în acest fel poate duce la dezvoltarea unor tipuri de bacterii, ce te pot îmbolnăvi. Infecţiile cu acestea nu sunt deloc plăcute, sunt sigur că îţi doreşti să le eviţi”, a mai spus acesta, potrivit JustJared, potrivit stiripesurse.ro.