02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Moderna temperează previziunile privind vânzările de vaccinuri din 2023
Moderna temperează previziunile privind vânzările de vaccinuri din 2023

Producătorul american de medicamente Moderna a anunţat, joi, că se aşteaptă în acest an la venituri de cel puţin şase miliarde de dolari, temperând estimările pe fondul cererii mai reduse pentru vaccinurile COVID-19, dar se aşteaptă la redresarea vânzărilor în 2025, transmite Reuters.
Compania a raportat vânzări de 1,8 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2023, depăşind estimările analiştilor, de 1,32 miliarde de dolari. Vaccinul COVID-19 este singurul său produs comercializat.
Aproximativ 900 de milioane de dolari venituri trimestriale au provenit din SUA şi 800 milioane de dolari de pe urma vânzărilor internaţionale.
Compania a explicat că estimarea privind venituri de 6 miliarde de dolari în 2023 se bazează pe aşteptările că cel puţin 50 milioane vaccinuri COVID-19 vor fi administrate în Statele Unite. Această estimare este la capătul inferior al prognozei anterioare, ce indica venituri între 6 şi 8 miliarde de dolari.
În predeschiderea şedinţei Bursei de la new York, acţiunile companiei au scăzut cu 11%, după anunţarea unor pierderi nete de 3,6 miliarde de dolari. Pierderea pe acţiune de 9,53 dolari a fost mult mai ridicată decât se aşteptau analiştii - 1,93 dolari. Anul acesta titlurile au scăzut cu aproape 58%.
În 2024, Moderna se aşteaptă la venituri de 4 miliarde de dolari, în condiţiile în care firma dezvoltă şi alte vaccinuri, notează Agerpres.


Articole înrudite