26 FEBRUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mâncând fructe şi legume devenim mai fericiţi
Mâncând fructe şi legume devenim mai fericiţi

Consumarea unei mari cantităţi de fructe şi legume îi poate face pe oameni mai fericiţi, susţin cercetătorii australieni de la Universitatea din Queensland, informează agenţia Xinhua.
Conform unui studiu care a implicat mai mult de 12.000 de oameni, consumul de opt sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi îmbunătăţeşte starea mentală.
Cercetătorul Redzo Mujcic de la Universitatea din Queensland a declarat la un post de radio local că orientările actuale privind consumul de fructe şi legume au fost în mare parte axate pe sănătatea fizică, şi nu pe sănătatea mentală.
Acest studiu a urmărit alegerile oamenilor în ceea ce priveşte fructele şi legumele şi a făcut o evaluare a acestor preferinţe în relaţie cu nivelul de satisfacţie, stres şi vitalitate al persoanelor respective.
Starea de fericire se instalează pe măsură ce fructele şi legumele sunt consumate, însă există nivele optime, a declarat acesta la Australian Broadcasting Corporation (ABC). "Consumând aproximativ cinci fructe şi cinci legume pe zi putem deveni mai fericiţi decât suntem în mod obişnuit", a afirmat Mujcic.
Nivelul optim de zece porţii de fructe şi legume consumate în decursul unei zile este atins de mai puţin de 10 la sută din cei intervievati.


Articole înrudite